Австралиец разказа как се е влюбил в Лада Нива и каква е връзката ѝ с филма "Назад в бъдещето"

 • 12.12.2022 10:01 /
 • 2490 /
 • 4
Австралиец разказа как се е влюбил в Лада Нива и каква е връзката ѝ с филма "Назад в бъдещето"

Журналистът от популярното австралийско издание Drive Джеймс Уорд написа трогателна статия. В нея той споделя своята любов към съветския всъдеход Lada Niva.

Когато той е бил млад, зад витрината на автомобилния салон той често е виждал продаваща се там червена Нива, която била превърната в кабриолет благодарения на руда и усилията на местно ателие за тунинг. 

Колата била запазила предната си закрита част (впрочем, над главата на пътника и шофьора е имало огромен люк), а задната част била покрита с винилов покрив. За младежа тази кола се превърнала в мечта, като той успява години по-късно да си я купи (при това точно същата кола). 

Все пак колата била с навъртени километри, но лично Джеймс успял да ѝ навърти още 200 000, докато двигателят не грохнал. Сега собственикът разбира, че е трябвало да положи усилия и да възстанови двигателя, а не да продава всъдехода, все пак Нива кабриолет е била доста рядка кола дори и в Австралия. 

Уорд обаче все пак е собственик на вече шеста подред Нива - любовта му към съветския автомобил продължила през целия му живот та чак до сега. 

А всичко започнало още в детството, с гледането на чехословашкия сериал "Експедиция Адам 84", където Нивата малко или много изиграва ролята на предшественик на DeLorean DMC-12 от франчайза "Назад в бъдещето". 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

 • Пешо
  12.12.2022 11:09
  По тъпа история не бях чел. Да се влюбиш в жена е хубаво. Но да се влюбиш в съветски таралясник и антикола е направо лудост.
 • Бай....
  12.12.2022 21:24
  Пешо, голям си шебек!
 • Това
  13.12.2022 2:47
  ли му е била мечтата.....странен човек....
 • Бай Х..
  13.12.2022 8:39
  В тези държави Лада Нива е 3 пъти по-евтина от Ланд Ровер и затова ги купуват бедняците !!! Но при първите дефекти,които не закъсняват,не ги ремонтират или продават,а напаво ги захвърлят !