Audi възражда легендарна марка, за да се конкурира с Mercedes-Maybach

  • 24.09.2018 18:39 /
  • 6458 /
  • 0
Audi възражда легендарна марка, за да се конкурира с Mercedes-Maybach

Horch ще бъде подмарка на Audi, а първият Хорх, произведен през последните 60 години ще бъде новото поколение на седана на Audi A8. 

Името Horch ще получи обновеният седан  наA8 с топокомплектовката, който ще започне да се продава само след три-четири години и ще стане най-мощната и комфортна версия на модела. Маркетолозите на Audi не възнамеряват да повтарят грешката на Mercedes-Benz и да правят Horch отделна нова марка. Трябва да се припомни, че възроденият през 2002 година самостоятелен бранд Maybach не просъществува дълго - компанията престана да бъде рентабилна и през 2012 година бе закрита. Днес името  Maybach се превърна един вид в звание, което се дава на моделите на Mercedes-Benz с най-топ оборудване. Тази схема възнамеряват да използват и в компанията Audi.

Audi-Horch A8 ще получи не само съответните лога на предната решетка на радиатора,  капака на багажника и джантите, но и изключително луксозен салон с много екстри, както и двигател битурбо-двигател W12. Към момента Ще има версии и с двигателV8. 

Основният конкурент на Audi-Horch A8 ще бъде Mercedes-Maybach S-класа. При това да разпространява името на подмарката върху други модели и да се правят автомобили от типа Audi-Horch Q7 в компанията не възнамеряват. Но, най-вероятно, в крайна сметка ще се стигне и до там, защото такава стратегия са избрали и компанията Mercedes-Benz, с който Audi се конкурира. 

Трябва да се припомни, че до Втората световна война Horch бе доста успешна марка за луксозни автомобили в Германия. Horch и Audi влизаха в групата компании Auto Union. Производството на премиум автомобилите Horch по разбираеми причини бе спряно през 1940 година, а след победата над Германия заводът на Horch се оказа на територията на Източна Германия, контролирана от СССР. Заводът е работил до 1958 година. 

През последните 20 години къде за забавление или в рамките на уж сериозен проект в Audi са били създадени няколко дизайна за автомобилите Horch, но се е стигало само до скици и макети, които са изложени в музея на компанията.  

КОМЕНТИРАЙ