Audi се готви да пусне електрически всъдеход: Шпионски СНИМКИ

https://auto.blitz.bg/novini/audi-se-gotvi-da-pusne-elektricheski-vsadehod-shpionski-snimki Auto.blitz.bg
Audi се готви да пусне електрически всъдеход: Шпионски СНИМКИ

Германската автомобилна марка Audi очевидно се готви да пусне собствен електрически SUV на пазара. В завода на компанията бяха забелязани тестове на характерен прототип. За снимките, които изтекоха в мрежата, съобщава изданието Autocar.

Според изображенията моделът е базиран на бъдещия Q6 E-tron Sportback. В същото време той е много по-висок и по-широк от конвенционалния електрически SUV.

Също така на кадрите се вижда по-агресивна предна броня от Q6, с преработени дневни светлини и по-големи въздухозаборници.

Арките на колелата също са увеличени, за да поберат комплект дебелостенни гуми за всякакви терени. В същото време покривът на автомобила е оборудван със същия багажник като лимитираното издание Audi Q8 E-Tron Edition Dakar.

Журналистите предполагат, че подобен външен вид може да означава, че Audi подготвя подобна версия на Q6, макар и с по-изричен акцент върху офроуд представянето.

Това може да обясни и внезапното оттегляне на Audi от Световния рали шампионат през март (преди това автомобилът на марката спечели рали Дакар през януари).

Може би инженерите на компанията подготвят специален модел в чест на трите години участие в тази серия.

Въпреки това, той може да бъде и тестов модел на бъдещия конкурент на германската марка на модели като Land Rover Defender и Mercedes-Benz G-Class.

Журналистите успяха да разберат за подобни планове на Audi миналата година.

Този автомобил няма да бъде базиран на същата архитектура на PPE като Q6, което може да обясни защо прототипът е толкова забележимо разтегнат по ширина.

Прави впечатление, че пропорциите му много напомнят на пропорциите на концепцията Activesphere, която Audi представи преди години.

 

Горещи

Коментирай
1 Коментара
Митко
преди 15 часа

Болки в ставите или гърба?! тогава е важно да прочетете това---- https://shout.to/fortu

Откажи