Audi представи новия седан A3, вдъхновен от стила на Lamborghini СНИМКИ

  • 23.04.2020 9:50 /
  • 11422 /
  • 0
Audi представи новия седан A3, вдъхновен от стила на Lamborghini СНИМКИ

След неотдавнашната, макар и виртуална премиера на новото поколение на Audi A3 Sportback, дойде ред на версията на седана. Моделът е изграден на модулната платформа MQB, а междуосието му е не само еднакво като на хечбека, но е точно същото като предишното поколение - 2636 мм.

Останалите габарити обаче са се увеличили значително. Като дължина седанът е нараснал с цели 37 мм - до 4495 мм; на ширина с 20 мм - до 1816 мм; и са добавени 9 мм височина - до 1425 мм. Ако сравните седана с хечбека, то той ще бъде с 15 сантиметра по-дълъг.

В сравнение с предишното поколение на седана, а това е вторият поред в историята на модела A3, дизайнът значително се е променил. Според представители на Audi, работещи върху седана, те са били вдъхновени от стила на Lamborghini.

Моделът е получил дизайн с ярко изразена радиаторна решетка и странични въздухоуловители. Вниманието привличат и „надутите“ колесни арки и крила. При всеки ъгъл и осветление релефът на страничните части е много забележим, сякаш колата движи мускули.

Безшумна мощ. Вижте как електрическият Audi e-tron ускорява до 200 км/ч (ВИДЕО)

Интериорът на седана е напълно идентичен с този на Audi A3 Sportback и е абсолютно различен от този на предишното поколение. Базовото оборудване на модела включва 10,1-инчов монитор на мултимедийната система и 10,25-инчов цифров приборен панел, опционално приборно табло 12,3 инча, възможност за избор на схема за показване на данни и проекционен дисплей по избор.

Мултимедийната система осигурява достъп до различни онлайн услуги, интернет връзка чрез Wi-Fi, взаимодействие със смартфони чрез Apple CarPlay и Android Auto, има гласов асистент Alexa от Amazon и много други. Наборът от електронни помощници в новия седан е еквивалентен на системата за автопилот от 2-ро ниво на автономност.

Уникална способност на седана Audi A8 бе показана на ВИДЕО

А приложението myAudi ще ви позволи дистанционно да контролирате колата - да отворите / затворите прозорците, да стартирате двигателя.

Audi A3 Sedan дебютира с бензинов двигател TFSI и дизелов TDI. И двата имат мощност от 150 конски сили. 1.5-литровият бензинов агрегат може да бъде оборудван с 48-волтова "мека" хибридна технология, която спестява до 0,4 литра на 100 километра.

Дизелът от своя страна има голям въртящ момент (360 N/m срещу 250 N/m за бензиновия), а също и добра горивна ефективност. Към силовите агрегати са предложени нови скоростни кутии: бензинова 6-степенна механична или 7-степенна S-tronic преселектор с технология shift by wire, а към дизелния само S-tronic.

В близко бъдеще Audi обещава и модификация със задвижването на всички колела, както и по-мощни двигатели и пълна хибридна установка.

В европейските дилърски центрове моделът A3 Sedan на Audi трябва да се появи през лятото на тази година. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ