Audi каза ще ги бъдат ли електромобилите

  • 01.01.2024 9:19 /
  • 2916 /
  • 0
Audi каза ще ги бъдат ли електромобилите

От немската марка Audi потвърдиха, че се отказват от доста амбициозния си план за пускане на голям брой бъдещи електрически автомобили. Решението е в отговор на това, което новоназначеният изпълнителен директор на марката нарича "забавяне на пазара".

„Първо анализирахме с какви темпове и интервали на производство на нови коли фирмата може да работи. В крайна сметка решихме да разхлабим графиците, за да не претоварваме екипа и представителствата “ , каза изпълнителният директор Гернот Дьолнер пред Bloomberg, пише Факти бг .

Компанията Audi бе планирала пускането на 20 нови модела до 2026 година, 10 от които са изцяло електрически автомобили. Сега марката ще се фокусира повече върху новите модели с двигател с вътрешно горене и техните хибридни версии, като електромобилите ще останат на заден план.

Разбира се, Audi трябва бързо да произвежда нови автомобили, тъй като моделната му гама е „остаряла“, освен това конкурентите от Mercedes-Benz и BMW подготвят следващо поколение електрически автомобили и ще ги покажат още през следващите години. Какво обаче ще ни покаже Audi?

От Audi чакат да завършат разработката на платформата PPE, която е ново усъвършенствано шаси за електрически превозни средства, чиято разработка беше забавена поради софтуерни проблеми в софтуерения отдел на VW Cariad.

Предполага се, че предстоящият Q6 e-tron ще постави началото на няколко нови електрически превозни средства на марката. Моделът трябва да излезе през следващата година, но както стана ясно вече, Audi ще наблегне и на нови модели с ДВГ.

 

КОМЕНТИРАЙ