Арнолд Шварценегер влезе в завод на BMW в Австрия и ето какво направи СНИМКИ

https://auto.blitz.bg/novini/arnold-shvarceneger-vleze-v-zavod-na-bmw-v-avstriya-i-eto-kakvo-napravi-snimki Auto.blitz.bg
Арнолд Шварценегер влезе в завод на BMW в Австрия и ето какво направи СНИМКИ

Заводът за двигатели на BMW Group в Щайр, Австрия, вече не използва природен газ, а вместо това разчита на топлина от близката електроцентрала на биомаса.

Със символичен акт Милан Неделкович, член на борда на директорите за производство на BMW AG, и Арнолд Шварценегер включиха новия източник на енергия. Промяната в енергийния източник бележи още една стъпка в усилията на BMW Group да намали своя въглероден отпечатък.

Заводът на BMW Group в Щайр консумира около 250 гигаватчаса енергия годишно – достатъчно за захранване на около 59 000 домакинства. Потреблението на енергия спада стабилно през последните няколко години: „От 2006 г. успяхме да намалим почти наполовина количеството енергия, което консумираме“, обяснява директорът на завода Клаус фон Молтке.

Преходът не би бил възможен без силен партньор в региона: заводът на BMW Group Steyr сега получава топлина от електроцентралата на биомаса Fernwärme Steyr, разположена само на по-малко от километър.

За да се осигури на завода Steyr необходимата топлинна енергия, на място се изгражда допълнителна топлоцентрала с 10 мегаватов котел на биомаса. Следователно заводът Steyr ще получава топлина от възобновяем източник: дървесен чипс (мулч) от околните гори.

Шварценегер кара необичаен автомобил на 76-ия си рожден ден СНИМКИ

Символично превключване на енергията се случи на сцена, която наблюдаваха над хиляда служители. В своята реч Арнолд Шварценегер призовава всички присъстващи да действат срещу изменението на климата. След това той прекъсва газоподаването на централата.

Вижте какъв особен Mercedes има в автоколекцията на Арнолд Шварценегер СНИМКИ

Милан Неделкович, член на Управителния съвет за производство на BMW AG, символично включва окончателното разширение на топлофикационната система.

След това Арнолд Шварценегер се присъединява към Клаус фон Молтке и Милан Неделкович за обиколка на центъра за обучение и обучение, сглобяване на двигатели и новооткритата линия за производство на електромотори в завода на BMW Group Steyr, общувайки със служителите.

 

 

Горещи

Коментирай
1 Коментара
X-Man
преди 7 часа

Иcкатe напълно нови yсещания в CEKCA? Tогава тpябва да опитате това нещо:----- https://do.my/xpro

Откажи