Американците избраха най-добрите автомобили и стана изненада

  • 15.01.2020 8:31 /
  • 4240 /
  • 0
Американците избраха най-добрите автомобили и стана изненада

Сред финалистите в конкурса "Автомобил на Северна Америка"  се оказаха не само коли местно производство, но и корейски, а също и един японски.  

Предпочитанията на американските шофьори клонят по посока на южнокореската автомобилна промишленост. 

Традиционно през януари се обявяват резултатите на конкурса "Автомобил на Северна Америка" и се посочват най-добрите леки коли, кросоувъри и пикапи. 

Всичките модели победители са най-ярките нови коли в света на автомобилното строене през 2019 година. Не по-малко са интересни и моделите, заели вторите и третите места, а допълнителна прелест на класацията идва и от там, че на практика почти всичките представени коли ще се продават и у нас. 

Най-добрата лека кола е Chevrolet Corvette Stingray - колата е представена миналата година, тя е със средно разположение на двигателя, самият той е 6.2-литров V8, мощността му е 502 конски сили и 637 Нм.

За най-добър кросоувър е признат Kia Telluride. В тройката финалисти попадна и брат му - Hyundai Palisade. Кросовурът ще замени в моделната гама излизащият от производство Hyundai Grand Santa Fe.

Сред пикапите автомобилистите признаха за най-добър Jeep Gladiator. Моделът се отличава с универсалност - вратите и покрива могат да се махат, и традиционната за марката проходимост. 

Най-добър лек автомобил на Северна Америка за 2020 година

  1. Chevrolet Corvette (победител)
  2. Toyota Supra
  3. Hyundai Sonata

Най-добър кросоувър на Северна Америка за 2020 година

  1. Kia Telluride (победител)
  2. Hyundai Palisade
  3. Lincoln Aviator

Най-добър пикап на Северна Америка за 2020 година

  1. Jeep Gladiator (победител)
  2. Ford Ranger
  3. Ram HD

КОМЕНТИРАЙ