Американски експерти оцениха новите руски президентски лимузини от проекта Aurus (СНИМКИ)

 • 12.03.2019 10:00 /
 • 14172 /
 • 7
Американски експерти оцениха новите руски президентски лимузини от проекта Aurus (СНИМКИ)

Експерти от американския портал Carscoops. оцениха руските луксозни автомобили Aurus от проекта "Кортеж", които вече возят руския президент Владимир Путин и предстои да бъдат пуснати на свободния пазар. 

Вниманието на специалистите бе насочено към бронираната лимузина Aurus Senat Limousine L700 и седана Senat S600, представени на автосалона в Женева.  

Експертите отбелязват, че външният вид на "разкошните" руски автомобили напомнят чертите на Rolls-Royce, така че тук няма причина да се говори иновативните идеи на конструкторите. 

Путин се оплакал от новата си лимузината, поръчал да е „по-брутална“ (СНИМКИ/ВИДЕО)

"Интериорът на салона обаче е шикозен. Това се потвърждава от кожената тапицерия, дървената облицовка и металните акценти ”, се посочва в статията.

Анализаторите подчертават впечатляващият размер на лимузината от проекта „Кортеж“, който се оказа по-голям от този на Rolls-Royce Phantom и Maybach 62: междуосието на Aurus е над 6 метра.

"Автомобилите са доста високотехнологични, разполагат с цифров панел, широкоекранна информационно-развлекателна система", отбелязват американските анализатори и подчертават, че руските автомобили са оборудвани и с персонализираща система, която ви позволява да се настройва интериора според индивидуалните нужди на водача. 

Като цяло руските автомобили Aurus, представени на автосалона в Женева, на практика не отстъпват по нищо на Bentley и Rolls-Royce и може да станат конкуренция на легендарните марки, отбелязва американският портал Carscoops.  

Проектът за руските луксозни автомобили се изпълнява от специалисти от Научно-автомобилния и автомобилен институт (НАМИ). Автомобилите са предназначени за превоз на първите лица на държавата. 

В проекта се произвеждат четири класа превозни средства - лимузини, миниванове, седани и джипове. От 15 февруари марката Aurus е приема заявки за лимузината Senat Limousine L700 и седана Aurus Senat S600. Производителят планира да продава 150 автомобила годишно. Според съобщения в медиите, приблизителната цена на една кола ще бъде около 135 000 евро./auto.blitz.bg

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

 • peshev
  12.03.2019 19:40
  ПОРЕДНИЯТ РУСКИ БОКЛУК.ТОВА НЕЩО ЩЕ СЕ СКАПЕ НА ПЪРВИТЕ 10 КМ.. А МОЖЕ И ПО СКОРО..
 • 4oko
  12.03.2019 20:15
  По-вероятно е ти да се скапиш преди тях ,соросоидно говнце!
 • фенове
  12.03.2019 20:31
  Колата е прекрасна и много богати хора по света ще си я купуват. Които не обича руснаците, не означава че не трябва да обича и това което произвеждат качествено. Американците доказват това.
 • Аурус
  12.03.2019 21:18
  ей peshev куpво ще те изкормя
 • стахановец
  14.03.2019 9:48
  Не разбрах, това руска лимузина ли е, или просто е сглобена в Русия? Според мен всички чаркалаци са произведени някъде на запад, а са събрани накуп в Русия.
 • МИРИС НА ЗЕЛЕН ЧОРАП
  13.04.2019 16:01
  На клепара по потник Решетника ще му подари Aurus
 • Радичок Десин
  23.04.2019 14:50
  В интернет вече се появи такава кола с отворен капак и някакъв се шматка покрай нея, почесвайки се зад врата. А робите на ватенките, които пишат тук е крайно време да разберат: РУСНАЦИТЕ КОЛИ НЕ МОГАТ ДА ПРАВЯТ. СПРАВКА - МОСКВИЧ, ИЖ, ЗАЗ, ТАВРИЯ ИТ.НТ.