Американците посочиха трите най-бързи поевтиняващи автомобила и най-търсените коли е мрежата

  • 26.07.2022 9:14 /
  • 7491 /
  • 0
Американците посочиха трите най-бързи поевтиняващи автомобила и най-търсените коли е мрежата

Американската анализаторска компания Compare the Market събра нови данни за цената на автомобилите на вторичния пазар и изясни кои от тях поевтиняват най-бързо. В отделен списък попаднаха моделите, които най-често се срещат при търсене от страна на американците в Google.

В крайна сметка, в рейтинга на колите, които поевтиняват най-бързо, се озова и японска кола. На първо място се нарежда електрическият хечбек Nissan Leaf.

Nissan Leaf за година експлоатация губи 49 процента от първоначалната си стойност, а на второ и трето място се нареждат Range Rover и Nissan Altima с показатели от 44 и 42 процента съответно. Това, че Leaf бързо губи от своята стойност се обяснява с това, че този автомобил вече далеч не е съвременен и на пазара има къде по-технолгични предложения. По каква причина поевтиняват Range Rover и Nissan Altima, анализаторите не уточняват.

Що се отнася до най-популярните търсения на коли сред американците, то в тях влизат Jeep Wrangler (над 760,9 хиляди заявки за година).

На второ място е пикапът Toyota Tacoma, за него информация в мрежата са търсили близо 509,5 хиляди души.

На трето място се нарежда Tesla Model 3 с 490,36 заявки в търсачката.

Американците често търсят информация и за следните коли: Honda Civic, Toyota 4Runner, Honda Accord и Toyota Camry, а също и за Toyota Highlander, Jeep Grand Cherokee и Honda CR-V.

Ако се погледне по-внимателно на тази класация, то е нея влизат само две американски марки -  Jeep и Tesla.

 

КОМЕНТИРАЙ