Американците посочиха най-евтиния електромобил, колко струва той у нас

  • 06.05.2024 9:15 /
  • 2818 /
  • 0
Американците посочиха най-евтиния електромобил, колко струва той у нас

Електрическите коли си остават доста скъпи автомобили, но най-евтините пък се радват на голямо внимание. Американците посочиха най-добрата оферта под $20 000. А ние проверихме колко струва такъв модел в България.

Експерти от InsideEVs установиха, че Chevrolet Bolt EV струва най-малко $19 995 в Съединените щати. Това е много атрактивна цена за страна с високи средни доходи на гражданите.

Това не може да се каже за България. Освен това на нашия пазар Chevrolet Bolt EV е значително по-скъп. Проверка в голям сайт за продажба на коли установи, че цената на електрическото возило у нас варира от 34 000 до 63 000, като трябва да се отбележи, че исканите пари са за коли втора употреба, а някои дори се намират в САЩ. 

Официално в България продажбите на нови автомобили Chevrolet са прекратени.  Модели на компанията обаче могат да бъдат намерени при отделни продавачи.

По-рано General Motors потвърди появата на новия Chevrolet Bolt през 2025 г. изключително като кросоувър. Сега моделът е представен в две каросерии: хечбек с пет врати и компактен кросоувър.

Но сега стана известно, че в гамата ще остане само Chevrolet Bolt EUV.

Следващото поколение достъпен електрически автомобил на Chevrolet ще се произвежда в американския завод в Канзас Сити, Мисури, след модернизация на съоръжението.

Автомобилът ще бъде оборудван с литиево-железно-фосфатна (LFP) батерия. Това ще се случи за първи път под новата архитектура GM Ultium.

Първоначално GM планираше да се откаже от разработването на следващото поколение модел. Но повишеното търсене на Bolt показа, че пазарът се нуждае от нова кола. Очакваната цена е под 28 000 долара.

КОМЕНТИРАЙ