Alfa Romeo показа последния си бензинов суперавтомобил СНИМКИ

  • 01.09.2023 9:50 /
  • 6771 /
  • 1
Alfa Romeo показа последния си бензинов суперавтомобил СНИМКИ

Alfa Romeo представи суперавтомобила 33 Stradale. Новата кола е вдъхновена от едноименния модел от края на 60-те години.

Alfa Romeo 33 Stradale се отличава с необичаен ретро дизайн, който се съчетава с модерни екстериорни елементи.

Отпред има големи заоблени фарове с хромирани ивици. В средата е фирмената оригинална решетка на радиатора.

Има ли по-дълбок замисъл предната решетка на колите BMW или е плод на неконтролируеми дизайнери

Суперавтомобилът има и необичайни врати. Отварят се нагоре и имат голяма остъклена площ. Отзад има кръгли фарове. Между тях е разположен необичаен спойлер, а отдолу има масивен дифузьор.

В интериора липсва голям инфоразвлекателен дисплей. Вместо това всички данни за пътуването се показват на приборния панел.

Стандартното оборудване включва карбоново-керамични спирачки Brembo и двойно окачване с активни амортисьори. Благодарение на това суперколата е много бърза не само в права линия, но и в завоите.

Alfa Romeo 33 Stradale е оборудван с 3.0-литров турбо V6 двигател с над 620 конски сили и 8-степенна автоматична скоростна кутия с двоен съединител.

Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема по-малко от 3 секунди. Максималната скорост е 333 км/ч.

Също така на клиентите ще бъде предложена напълно електрическа версия на суперавтомобила. Тя ще е с мощност над 720 к.с.

Вижте новото семейно комби Volkswagen ID.7 без никакъв камуфлаж СНИМКИ

Alfa Romeo 33 Stradale е ограничен само до 33 екземпляра и всички вече са разпродадени. Купувачите получиха широка възможност да персонализират своите суперколи, така че с увереност може да се каже, че няма да има два абсолютно идентични екземпляра. Цените не са официално обявени, но според експерти всяка кола струва над 1 милион долара. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Alfa Romeo 33 Stradale 1967 година
 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • сноб
    01.09.2023 10:32
    И защо тези врати?Това е голямата селяния-нито практично,нито удобно.Голяма простотия!Развалиха хубавата линия на алфа-ромео.Пак повтарям-на кого са нужни тези нефункционални врати?