Alfa Romeo Milano се готви за премиерата: Задвижване на всички колела и вълнуващо шаси СНИМКИ

  • 06.02.2024 8:21 /
  • 2120 /
  • 0
Alfa Romeo Milano се готви за премиерата: Задвижване на всички колела и вълнуващо шаси СНИМКИ

Италианската марка Alfa Romeo, собственост на корпорацията Stellantis, публикува първите официални снимки на субкомпактния кросоувър Milano и обяви премиерната му дата - 10 април.

Премиерата на Alfa Romeo Milano ще се състои, разбира се, в Милано. Преди това, а именно през 80-те години на миналия век, името на легендарния италиански град беше носено от северноамериканската версия на седана Alfa Romeo 75.

Какво общо обаче може да има бензиновият седан с окомплектовката Transaxle и кросоувър, чийто основен обем на продажби ще се състои от електрическата версия?

Отговорът е характер и изискано управление.

Alfa Romeo Milano сега преминава през последния цикъл от тестове за разработка на тестовата площадка в Балоко, Италия, под наблюдението на екип от опитни инженери, които преди това са пуснали на пазара такива красиви модели като Alfa Romeo 4C, 8C, Giulia Quadrifoglio, Stelvio Quadrifoglio и Giulia GTA.

Доменико Баняско е отговорен за настройките на шасито, Стефано Середа за задвижването, а Луиджи Доменикели за цялостния баланс на колата, той е ръководител на проекта Милано.

Вляво - Луиджи Доменичели, в центъра - Стефано Середа, вдясно - Доменико Баняско

Все още няма официални технически подробности за Alfa Romeo Milano, но според британското списание Autocar , кросоувърът е базиран на най-новата еволюция на платформата CMP, към която най-накрая е "прикрепено" задвижването на всички колела.

Milano ще дебютира като електрическа кола, но този кросоувър ще има и версия с бензинов двигател, като сестра си Fiat 600 и Jeep Avenger.

Между другото, на Jeep също е обещано задвижване на всички колела , но в Jeep ще бъде фокусирано върху подобряването на проходимостта, а в Milano ще бъде насочено към подобряване на сцеплението с пътя и увеличаване на скоростта на завиване.

Alfa Romeo Milano ще се произвежда на същото място, където Fiat 600 и Jeep Avenger вече слизат от поточната линия - в завода Stellantis в полския град Тихи.

Milano ще бъде значително по-скъп от своите съплатформени роднини, като ръководителят на Alfa Romeo Жан-Филип Импарато, цитиран от Autocar, очаква, че Milano ще представлява около 40% от годишния обем на продажбите на Alfa Romeo.

Ключовият пазар за Milano, разбира се, ще бъде Европа. Миналата година, според ACEA (Европейската асоциация на автомобилните производители), Alfa Romeo е продала 50 088 автомобила в Европа, което е с 52,1% повече от продажбите през 2022 г., но в САЩ миналата година продажбите на италианската марка, напротив, са намалели с 15% до 10 898 бр. (данни от Stellantis), но за Америка Alfa Romeo подготвя много по-голям, водещ кросоувър на платформата STLA Large .

КОМЕНТИРАЙ