Аквапринтът обръща автомобила с главата надолу, но резултатът е уникален ВИДЕО

  • 14.12.2021 8:54 /
  • 3531 /
  • 0
Аквапринтът обръща автомобила с главата надолу, но резултатът е уникален ВИДЕО

Първо да припомним какво е аквапринт. Другото име на този метод за боядисване е имерсионен печат, хидрографика или аквапечат. 

Изображението (текстурата) се нанася по повърхността по пътя на потапянето на детайли във вода, като те минават през желаната рисунка, която се намира на повърхността на водата. 

24-годишният блогър Максим от Новосибирск заедно със своя екип реши да направи експеримент с този метод за боядисване, кръщавайки го "аквапринт".

Момчетата намерили голям контейнер за вода, нанесли по повърхността на водата боята и започнали да слагат в нея различни предмети. 

В експеримента са "участвали" лист плътен картон, велосипед, човек и най-накрая автомобил. За боядисването на последния се е наложило да бъде изнамерен наистина огромен контейнер с вода, а потапянето е ставало изключително бавно благодарение на кран. Какво се е получило може да видите във видеото. 

Не се е разминало, естествено, и без "производствени загуби" - натискът на водата е избил задното стъкло на колата. Като цяло обаче експериментът е бил признат за успешен. 

КОМЕНТИРАЙ