Ако това се случи, всички ще се съгласим да преминем на електромобили

  • 16.02.2022 8:54 /
  • 58456 /
  • 6
Ако това се случи, всички ще се съгласим да преминем на електромобили

На автомобилните производители и шофьорите упорито се налага електрическото бъдеще, въпреки спорната ефективност и безопасност на този подход за околната среда. Освен това, в страните с топъл или студен климат електромобилите видимо губят пробега си (енергията се изразходва за загряване или охлаждане на салона и батерията), предизвиквайки вълна от спептицизъм. 

При това, много шофьори са съгласни следващата им кола да бъде електромобил, но само при определени условия. Естествено, сред тях са цената, пробега и възможността за зареждане на батерията по всяко време и на всяко място.   

Последната точка се оказва най-важната за шофьорите. Дали става въпрос за паркинга пред дома или офиса, или на магистралата или някой локален път, навсякъде трябва да има достатъчно количество зарядни станции. 

При това около една шеста от шофьорите биха искали зареждането на автомобила им да не отнема повече от 10 минути, което съответства на времето за зареждане с гориво на конвенционален автомобил. 

На второ и трето място по значимост се оказват цената на електромобила и пробега с едно зареждане. Цените на тези коли трябва да са същите, като на конвенционалните автомобили от същия клас. 

А пробегът трябва да стига за пътуване от един град до друг без допълнително зареждане, при това и през зимата.  

Много малка част от шофьорите заявяват, че никога не биха си купили електромобил. Една десета от водачите пък искат електромобилът им да не се облага с данъци и други такси. 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • snejobata
    16.02.2022 22:13
    , Брей, брей, не знаех ,че са нужни 10 минути за пълнене на един резервоар.
  • Неща
    17.02.2022 0:55
    Минавам на обществен транспорт, но такъв скъп бо.клук, какъвто са ел.автомобилите, няма да си купя!
  • Не всички
    17.02.2022 8:31
    Само меките китки и тези със зелените празни глави. Вижте до къде докараха Европа тези нищоправци. В повечето страни такива са на власт. Зелени сделки, еко категории, вятърни перки, слънчеви огледала, батерии за цели държави?! И цените на тока са очевадни !
  • Чичо Пейо
    17.02.2022 9:04
    Ха,ха. Да, и парното да е на нафта.
  • Джанго
    17.02.2022 20:39
    Колко струва сега и колко после едно зареждане, Абе това детска играчка ли е....ха-ха-ха
  • Как то дедите ни едно време
    19.02.2022 4:56
    Минавам, на колесница с хубава порода кон! И никакви проблеми вече... Няма дупки, няма няма никакви разходи....