Abarth представи F595: четири ауспуха и 165 конски сили СНИМКИ

  • 22.07.2021 8:33 /
  • 1363 /
  • 0
Abarth представи F595: четири ауспуха и 165 конски сили СНИМКИ

Италианската марка Fiat в момента е собственост на автомобилния гигант Stellantis (той бе образован в началото на тази година за сметка на обединението на концерна FCA с групата PSA).

В резултат бяха запазени всичките марки, включително и Fiat. Продажбите на коли на тази марка в Европа спадат през последните няколко години. Така, според резултатите от "ковидната" 2020 година дилърите са реализирали 475 041 бройки, което е с 24,7% по-малко, отколкото година по-рано.

През текущата година се наблюдава положителна динамика: за първите пет месеца клиентите са купили 220 621 бройки, което е с 40.4% повече, отколкото година по-рано. 

Abarth F595

Фиат разполага с компанията Abarth, която се занимава със създаването на спортни автомобили на базата на колите на компанията майка. 

Поредната нова кола е F595 – "напомпана" версия на Fiat 500 от предишното поколение. Новата модификация е посветена на 50-тата годишнина на състезателния автомобил Formula Italia. Той е създаден от основателя на компанията, състезател и конструктор Карло Абарт.

В основата на версията Abarth F595 е залегнал серийния модел Abarth 595 Turismo. Тя ще бъде предложена на клиентите както като хечбек, така и във вариант със свалящ се покрив. 

"Напомпаният" автомобил ще получи 17-инчови джанти. Ще има няколко варианта на боята на каросерията, а отличителната черта на версията ще бъдат сините акценти по прериметъра. 

Освен това, автомобилът е снабден с система за изгорелите газове на Record Monza Sovrapposto: в долната част на задния калник ще има четири ауспуха. При това те ще са разположени вертикално, тоест един над друг по два във всеки ъгъл на бронята. 

Също така изпускателната система ще е способна да променя звука на работата на двигателя в движение. Работата ѝ ще се регулира от копче с изображението на скорпион, което ще се намира на таблото с приборите. 

В салона на Abarth F595 ще може да се види седеминчов тъчскрийн дисплей на информационно-развлекателната система Uconnect с функция за поддръжка на Apple CarPlay и Android Auto, с възможност за интеграция на смартфона. 

Под капака на новата кола ще намерим турбомотор T-Jet разработка на Fiat, който се монтира и на "донора" Abarth 595 Turismo.

Обемът е 1.4 литра, мощността 165 конски сили. Максималният въртящ момент е 230 Нм.

Двигателят се предлага в комбинация с петстепенна механика или роботизиран вариант (MTA).

С механиката колата ускорява от 0 до 100 за 7.3 секунди, а с робота – 7,4 секунди.

Компанията вече е обявила цените на Abarth F595 за британския пазар: цената на хечбека с механика е 20 305 британси лири, с робот – 21 655 британски лири. Кабриолетът съответно ще струва 22 955 и 24 305 британски лири. 

КОМЕНТИРАЙ