4 правила за избор на пожарогасител за колата ВИДЕО

  • 26.05.2021 8:37 /
  • 3114 /
  • 0
4 правила за избор на пожарогасител за колата ВИДЕО

Пожарогасителят в автомобила е необходим, не само за да не ви пише служителят на КАТ глоба. Този "багаж" трябва да може да гаси огън, при което бързо и безкомпромисно, защото автомобилите горят бързо и страшно. 

С подобен пожар пожарогасител с размерите на кенче с пяна за бръснене няма да се справи. 

Експерти разказаха как правилно да се избере пожарогасител и да не се дадат пари за безполезна играчка. 

- При избора претеглете пожарогасителя поне на ръка. Контейнерът трябва да тежи поне килограм, а вътре в него трябва да има поне два килограма праг - това е оптималното количество за автомобил. 

- След това поставете пожарогасителя да легне на маса или някаква друга равна повърхност - той не трябва да се клати. В противен случай, корпусът му вече се е раздул от огромното вътрешно налягане и при пряк достъп до слънчеви лъчи или топлина той дори може да се разхерметизира. По-лесно казано, да се взриви. 

- Ако пожарогасителят е с маркуч, проверете колко завъртания е резбата. Колкото са повече, толкова е по-малка вероятността маркуча да се откъсне по време на гасене. 

- Дайте своите предпочитания на модели, които може да се зареждат. Това е по-евтино от нов пожарогасител. Освен това те имат и индикатор за заряда. 

КОМЕНТИРАЙ