10 убийци на "Тесла", представени през 2018 година

  • 28.08.2018 8:35 /
  • 9939 /
  • 1
10 убийци на "Тесла",  представени през 2018 година

Тази есен по пътищата ще се появи изцяло електрически Jaguar, а през идната година стартира производството на  Porsche с нулеви емисии. Кой още ще конкурира "Тесла" в близко бъдеще? 

Производството на Porsche Taycan ще започне през 2019 година, а продажбите му през 2020 година. Въпреки това, търсенето на първата електрическа суперкола на Щутгарт расте не с дни, а с часове. Мощността на двигателя се очаква да бъде 600 конски сили, колата ще ускорява от 0 до 100 километра за 3.5 секунди. Пробегът с едно зареждане ще е 500 километра. Цената започва от 75 000 долара. 

Фото @ Instagram/porsche

 

Rimac Concept Two е дете на хърватската компания Rimac Automobili. Колата бе представена по време на автомобилното изложение в Женева през март. Производството ѝ все още не е започнало, но целият тираж е разпродаден. Съобщава се, че електрическата кола ще ускорява от 0 до 100 километра за фантастичните 1,85 секунди. С един заряд ще е способна да изминава цели 650 километра. Цената е съответстваща - почти 1.8 милиона долара.  

Фото @ Instagram/rimac_automobili

 

Изцяло автономният електрически концепт Aston Martin Lagonda Vision носи името на спрян от производство модел, но изцяло е насочен в бъдещето. От фамилните черти са запазени разкошният интериор, изработен от майсторите на Севил Роу. Предните седалки се обръщат на 180 градуса. За серийно производство все още нищо не се говори, но явно то не е далеч в бъдещето.

Фото @ Instagram/astonmartinlagonda

 

Lamborghini Terzo Millennio разработен в колаборация с Масачузетския технологичен институт, а това вече говори много. Футуристичното купе изглежда така, сякаш от него ей сега ще изскочи Батман. Суперколата ще е въоръжена с иновативен суперкондензатор, осигуряващ, според производителя, извънредна ефективност на батерията.  

Фото @ Instagram/lamborghini

 

Китайската LVCHI Auto Venere ще е доста по-просторна от много автомобили от въпросния клас, но при това ще ускорява от 0 до 100 за впечатляващите 2.7 секунди. Максималната скорост ще е 270 километра в час.  

Фото @ lvchimotor.com

 

Volkswagen I.D. Vizzion ще излезе по пътищата за общо ползване не по-рано от 2022 година. Така, че до светлото бъдеще има още малко. Автомобилът ще се управлява предимно с глас и жестове. Той ще може да се похвали със система за автономно шофиране пета степен - тоест, шофьор въобще няма да му е необходим. Максималният пробег се очаква да бъде 650 километра.  

Фото @ vw.com

 

Jaguar I-Pace е първият изцяло електрически модел на известната британска марка. От 0 до 100 развива за малко повече от 4 секунди. С едно зареждане може да измине 500 километра. Продажбите стартират още през есента. 

Фото @ jaguar.ru

 

Швейцарско-германската суперкола със задвижване четири по четири Elextra ще може да изминава с едно зареждане цели 600 километра. Максималната скорост ще е ограничена до 250 километра в час. При това ще има и четири врати, макар и от пръв поглед да не става ясно. 

Фото @ elextracars.com

 

BMW i Vision Dynamics бъдещото развитое на идеята, заложена в моделите i3 и i8. Концепцията, според твърденията на баварските инженери, ще изминава с едно зареждане 600 километра и ще ускорява от 0 до 100 за 4 секунди.  

Фото @ bmw.co.uk

 

Едноместното състезателно чудовище Techrules Ren RS. Колата ще има цели шест електрически двигателя. Мощността им ще е 1287 конски сили. Максималната скорост на китайската хиперкола ще е ограничена до 350 километра. 

Фото @ techrules-news.com

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Товарищь
    28.08.2018 12:21
    На първо място е убиец № 1 - Москвич "ИЖ" на оръжейния гигант Калашников с откраднатите чертежи от немския Шмайзер, които ги чегъртаха от постамента пред завода.