Заснеха как Tesla Cybertruck прави уникален завой ВИДЕО

  • 21.08.2023 9:07 /
  • 733 /
  • 0
Заснеха как Tesla Cybertruck прави уникален завой ВИДЕО

Американски блогър засне зрелищен обратен завой на Tesla Cybertruck, при който колата завива с всичките си колела. 

Електрическият SUV Tesla Cybertruck, който стана безумно популярен още преди излизането си (бронираната версия събра почти два милиона поръчки), се доближава до масово производство и затова интересът на медиите и блогърите към него все повече расте.

Американецът Джо Тегтмайер публикува видео от дрон, в което Cybertruck прави кратка разходка из територията на завода Giga Texas, петата гигафабрика на Tesla.

Колата пътува от станцията за зареждане на батерии до сградата на фабриката, която в крайна сметка влиза.

По пътя Seibercrak прави доста остър завой на 180°. Източникът твърди, че почти всяка кола с този размер ще трябва да даде първо назад, но пикапът Tesla, благодарение на управляемите задни колела, успява да завие само с една маневра. 

Въз основа на видяното, източникът прави извода, че маневреността на Cybertruck е на същото ниво като на GMC Hummer EV, чиито задни колела също са управляеми, и надминава друг пряк конкурент - Rivian R1T, който няма тази функция.

Tesla Cybertruck е на етап предпроизводство, предпроизводствените копия вече слизат от поточната линия на Giga Texas.

Началото на серийното сглобяване трябва да се състои през септември, след няколко години на закъснения и спекулации в мрежата, което направи Cybertruck един от най-очакваните автомобили в историята.

КОМЕНТИРАЙ