Загадка: Защо този модерен Мерцедес подскача на едно място като луд ВИДЕО

  • 20.03.2023 8:38 /
  • 6656 /
  • 0
Загадка: Защо този модерен Мерцедес подскача на едно място като луд ВИДЕО

Изглежда сякаш в Mercedes-Benz S-Class се води битка. Но не е. Всичко е просто – това е системата Mercedes-Benz E-Active Body Control – важна функция за безопасност в S-класата.

Видеоклиповете на системата за окачване Mercedes-Benz E-Active Body Control стават вирусни благодарение на режима „Free Driving Assist“, който позволява на автомобилите да подскачат. При кросоувърите, например, този режим помага автомобилът да не се забие в дълбоки коловози и в пясъка.

Видеото бе публикувано в LinkedIn от ръководителя на корпоративните комуникации на Mercedes-Benz Тобиас Джъст. Това показва, че дори S-класата може да подскочи нагоре.

Доколкото ни е известно, окачването E-Active Body Control, включено в S-класата, няма същия режим на отскачане, както при GLE и GLS. Кадрите обаче показват как S-класата подскача нагоре-надолу, като всеки амортисьор се управлява отделно.

Изглежда, че инженерите на Mercedes-Benz са експериментирали със софтуера на S-Class, за да добавят нова функция към окачването.

Функция като тази не изглежда необходима на кросоувър, но... E-Active Body Control се използва заедно с Pre-Safe Impulse Side, която повдига каросерията на автомобила, когато сензорите за безопасност открият риск от страничен удар.

Тази технология спомага за подобряване на безопасността чрез прехвърляне на удара върху по-издръжлива част от конструкцията – праговете на автомобила.

КОМЕНТИРАЙ