Всички се чудят и маят как се е стигнало до тази кола на Форд СНИМКИ

 • 20.04.2020 8:10 /
 • 9331 /
 • 2
Всички се чудят и маят как се е стигнало до тази кола на Форд СНИМКИ

Чували ли сте за компанията с името Xcor? Тя е създадена през 1999 година от членове на екипи за разработка на роторни ракетни двигатели и, за съжаление, е прекратила дейността си през 2017 година след подаване на документи за фалит. 

Фирмата е искала да вози хора на космически пътешествия в "суборбитален космически самолет" с името Lynx, който е бил проектиран именно като "многократна ракета носител". 

За провеждането на аеродинамичните изпитания на този космически апарат "по по-икономичен и ефективен начин" Xcor решават да използват стар пикап Форд и да го модифицират така, че той да получи някои елементи от совалката, за да може да бъдат изпитани във ввъздушно-космическата база в Мохаве. 

Полусовалка полукола

Както вие може да видите на снимките, това действително е модифициран пикап Ф-250 с формата на кабина, която имитира формата на космическия самолет Lynx Xcor. 

Размерът на пикапа е около една трета от фактическия размер на совалката, а товарния отсек е заменен с перка в стил космически кораб. 

Някои от лепенките на Xpor все още са видими по страните му. Под този странен корпус се намира 7.3-литров 16-клапанов дизелов двигател V8, с мощност 235 конски сили при 2600 об / мин.

Той работи в комбинация с четиристепенна автоматична скоростна кутия. Ракетата е обявена за продажба в eBay.

Към момента има само предложения, които отговарят на стартовата цена - $2,999. 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

 • BMW M5
  21.04.2020 14:26
  Тя пак е самата прелез. Ако изпия една бутилка ракия, със сигорнос ще бъде същата а може и по грозна.
 • Бай Кузи с големите бузи
  22.04.2020 13:55
  Имало един Форд който запалил през зимата и го кръстили Фокус