Вижте как се сглобява суперколата Lamborghini Revuelto, която е със сложна конструкция ВИДЕО

  • 21.05.2023 11:50 /
  • 1018 /
  • 0
Вижте как се сглобява суперколата Lamborghini Revuelto, която е със сложна конструкция ВИДЕО

Lamborghini записа кратък документален филм за това как се сглобяват новите суперавтомобили Revuelto. Съобщава се, че компанията е похарчила 150 000 000 евро, за да адаптира завода към най-сложния суперавтомобил в историята на марката.

Първите автомобили ще бъдат изпратени на собствениците си през четвъртото тримесечие на тази година.

Видеото показва основните етапи на сглобяването на суперавтомобила - от работата с въглеродни влакна, до подготовката на кожата за интериорната декорация. Можете също така да видите монтажа на задвижващия блок, включително неговия електрически компонент.

Секси художничка изрисува Lamborghini в стила на импресионизма ВИДЕО

Според производствения директор на компанията Раниери Николи, за производството на Revuelto компанията трябвало да разработи нова производствена система, която е наречена Manifattura Lamborghini Next Level.

Тя включва процеси, които никога досега не са били използвани от компанията - това се дължи на сложността на конструкцията на самия суперавтомобил. Например, част от процеса на придвижване на тежките компоненти по поточната линия е поета от роботизирани колички.

В допълнение, производствената линия трябва да осигури невиждани досега възможности за персонализиране на Revuelto.

Компанията казва, че поточната линия е силно дигитализирана и автоматизирана, но суперавтомобилът, подобно на предишните модели на Lamborghini, ще бъде позициониран като ръчно изработен.

Показаха първата официална реклама на възродения "Москвич" ВИДЕО

В същото време концепцията Manifattura Lamborghini Next Level включва гъвкавост и мащабируемост, което в бъдеще ще позволи сглобяването на други модели тук.

Суперавтомобилът Revuelto, който стана наследник на Aventador, бе разсекретен от италианците през март. Купето е оборудвано с четири двигателя, включително 6,5-литров V12, които заедно развиват 1015 конски сили. Lamborghini казва, че вече има поръчки за колата за около две години напред. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ