Вижте как се измива хиперколата Pagani Huayra за 7 милиона евро ВИДЕО

  • 14.02.2022 8:54 /
  • 4125 /
  • 0
Вижте как се измива хиперколата Pagani Huayra за 7 милиона евро ВИДЕО

В мрежата се появи видео, в което внимателно се измива хиперколата Pagani Huayra Roadster. Клипът е публикуван в YouTube от американския автокозметичен център Esoteric: целият процес е заснет с професионална камера, монтиран и побран в 12 минути, а за удобство на зрителите са добавени и глави - с почистването на джантите, изсушаването и другите фази на почистване. 

Като бонус авторите са записали няколко "приятни автомобилни звука" и рева на стартиращия V12.

Никаква музика, никакви разговори има във видеото: чуват се само звуците на съприкосновението на струята вода, четките и губите с елементите на хиперколата. 

Съдейки по името в YouTube, целта на видеото е не само да достави удоволствие, но и да предизвика АСМР, или автономна сензорна меридиална реакция на организма на звуците - например настръхване или мравучкане.  

Клипът започва със старателното почистване на колелата, а след това Huayra-та се залива с почистващ препарат, покрива се с пяна, а карбоновите детайли се измиват ръчно. 

След това двувратката се изсушава, като се демонстрират звуците, които издават нейните елементи - от кожените колани до приборите за управление. 

Клипът приключва със старта на двигателя. Pagani Huayra е снабдена с туинтурбо V12 с мощност 764 конски сили (1000 Нм квъртящ момент).

Двигателят работи в комбинация със седемстепенния автомат Xtrac, задвижването е задно. Тиражът на Huayra Roadster е ограничен до 100 бройки, като последната от тях бе продадена още през 2020 година. 

Тази година моделът Huayra ще празнува десетия си юбилей. През идното лято или есен италианците ще представят нейния наследник, става дума за кола с индекса С10.  

КОМЕНТИРАЙ