Вижте с очите на пилота как Bentley чупи рекорд по катерене на планински път със 156 завоя (ВИДЕО)

  • 10.07.2019 14:50 /
  • 1614 /
  • 0
Вижте с очите на пилота как Bentley чупи рекорд по катерене на планински път със 156 завоя (ВИДЕО)

Всяка година в Колорадо се провежда състезание по изкачване на хълм, а по-точно на планината Пайк Пик. Мнозина се опитват да 20-километровото трасе със 156 завоя, но само някои успяват не само да достигнат до финала, а и да поставят рекорд. 

Такъв щастливец вече втора година подред е Риз Милън, който се пуска в "състезанието сред облаците" зад волана на Bentley. През 2018 година той поставя нов рекорд за серийни кросоувъри, качвайки се с Bentley Bentayga на Пайк Пик за 10:49.9. 

През 2019 година състезателят се целеше в още по-добрео време в класа на серийните спортни коли и седна зад волана на Bentley Continental GT. По случай 100-та годишнина от създаването на британската марка Милън ѝ направи отличен подарък, поставяйки още един рекорд  - 10:18.488.

Цялото изкачване на Риз бе заснето с камери и сега Bentley е подготвила видеоотчет за него.

Клипът с продължителност десет и половина минути позволява да се види цялата дистанция на състезанието през очите на пилота. Камерата е закрепена на каската на пилота и дава възможност на зрителите да почувстват, че са на мястото на шофьора.  

Искате да научавате най-интересното и най-новото от света на автомобилите? Харесва ви да четете съвети за вашата кола или да се наслаждавате на ретро кадри от автомобилната история? Тогава ни харесайте във Фейсбук! 

КОМЕНТИРАЙ