Вижте първия изцяло електрически автомобил на Porsche в завладяващо ВИДЕО

  • 07.09.2018 12:21 /
  • 2579 /
  • 0
Вижте първия изцяло електрически автомобил на Porsche в завладяващо ВИДЕО

Porsche Taycan, известен преди като Mission E, съвсем скоро направи официалния си дебют и за машината се знае почти всичко, но все пак първата европейска електрическа спортна кола привлича окото и вълнува ума на ценителите на добрите автомобили.

Когато Porsche за първи път очерта плановете за производството на електрическа спортна кола, малцина вярваха, че това ще се случи, но още през следващата година клиентите ще започнат да получават своите Taycan. Порше планира да произвежда 20 000 електрически автомобила Taycan годишно.

Видеото показва Porsche Taycan под формата на предсерийния тестов прототип Mission E. В началото  на клипа се появява още една спортна кола на марката - класическият Porsche 550 Spyder. Роудстърът бавно се движи по австрийска серпентина, която всеки любител на скоростите мечтае да посети. И тогава се появява Taycan. Същите гладки очертания като при класическия автомобил, същият чар, но много повече възможности за забавление в планината. Единственото, в което Тайкан губи от 550 Spyder, това е възможността да се насладите на планинския въздух и откритото пространство над главите си.

Porsche Taycan е оборудван с батерия, която позволява преодоляването на до 500 километра с едно зареждане и поддържа функцията за високоскоростно зареждане от източник 800 волта, което осигурява допълване на ресурса за допълнителни 400 км само за 15 минути. Специална високоскоростна станция за зареждане ще се продава отделно. Автомобилът използва 2 синхронизирани електрически мотора, по един на всяка ос, които осигуряват мощност от 600 к.с. и ускорение до 100 км / ч за 3.5 секунди. /auto.blitz.bg

 

 

КОМЕНТИРАЙ