Вижте петте най-брутални електрически мотора (СНИМКИ)

  • 29.10.2018 9:06 /
  • 8596 /
  • 0
Вижте петте най-брутални електрически мотора (СНИМКИ)

Въображението на дизайнерите не знае граници, а електрическите мотоциклети, с оглед на силата им в простата конструкция, се превърнаха в отличен обект за себеизразяване на художниците.

Електрическите мотоциклети са невероятна вещ. Те сякаш специално са създадени за себеизразяване на художниците. Съдете сами: няма нито шумен двигател и ауспух, превключватели и ръчки, резервоар, поставен на най-неудобното място, а и като цяло всичките условности, с които е свързана конструкцията. 

В резултат се появиха мотоциклети с доста необичаен дизайн, които изглеждат така, сякаш ще ги кара някой от бъдещето, когато ДВГ ще бъдат тотално забранени. Някои екземпляри направо разтърсват въображението, а други откровено са плашещи. При това става ясно едно много просто нещо: мотоциклетите ще станат доста по-разнообразни. Убедете се в това сами: вижте тази малка подборка на най-невероятните към днешен ден електромотоциклети. 

 

Със свия външен вид SASUGA Concept повече прилича на дроид от "Междузвездни войни", отколкото на транспортно средство. Кормилото му е скрито под обтекател за тялото на ездача, фаровете са преместени на рамата, а колелата са лишени от класическата вилка. Сменяемите батерии приличат на цилиндри стърчат от задницата под ефектен ъгъл. Класически са останали само колелата. Авторът на този безумен проект е художникът от Лос Анджелис Мет Ткоч. 

С какво е известна Белгия? Със своите шоколад, майонеза, бира и пикаещо момченце. А сега и с мощен електрически мотоциклет. Братята близнаци Торстен и Бьорн Робенс са патентовали името Sarolеa още през 2010 година и също тогава са създали своя първи електрически мотоциклет SP7, който спечели 4-тото място в престижни мотоциклетни състезания, провеждани всяка година на остров Ман в Ирландско море  — Isle of Man TT.  Sarolea Manx7, който се вижда на снимката, не е концепт, а сериен мотоциклет. Той може да бъде купен за почти 50 000 долара. Пробегът с едно зареждане е 300 километра. 

Кралят на минимализма сред електрическите мотоциклети - SOL Pocket Rocket - се състои от широка тръба, завъртулки и две колела, към едното от които е прикрепен компактен електрически двигател. Резултатът от работата на немските дизайнери, както и Sarolea Manx7, лесно може да бъде купен. Тази черна ракета ще ви стъпи само 6 000 долара. Все пак, за тези пари може да се разчита на скромната скорост от 48 километра в час и пробег от 48 километра с едно зареждане. За допълнителни пари скоростта може да нарасне до 80 километра в час, а запасът от ход - до 80 километра, При това на вас просто ще ви продадат мотоциклет с по-големи батерии. 

Този финландски концепт RMK E2 има по-традиционен дизайн, който лесно се свърза с бензиновите резервоари, но обърнете внимание на задното колело. Именно вътре в него се крие електрическият двигател, който ускорява гумата на специален каркас вътре в неподвижна кръгла рама. Всъщност, това чудо скоро трябва да постъпи в продажба и вече са известни някои характеристики. Е2 ще тежи само 108 килограма и ще ускорява до 161 километра в час. Пробегът с едно зареждане ще е 190 километра. 

От "Голямата тройка" засега само Yamaha е събрала смелост да пусне нетрадиционен мотоциклет - Nazo. Това не е сериен образец, а само концепт, но главното е, че тук има проба на перото. Н-образната рама има плавни линии и доста пусто пространство между елементите. Задното окачване и предната вилка изглеждат така, сякаш са взаимствани от робот. На какво животно напомня силуетът на Yamaha Nazo? Не, не на богомолка, а на горила. Да, при създаването на мотоциклета от Yamaha са се вдъхновили от историята на горилата Харамбе, чието име стана символ на несправедливото отношение на човека към животните. 

 

КОМЕНТИРАЙ