Вижте най-необичайните коли на световните лидери (СНИМКИ)

  • 25.08.2018 13:20 /
  • 1439 /
  • 0
Вижте най-необичайните коли на световните лидери (СНИМКИ)

Ясно е, че например американският президент Доналд Тръмп се вози на Кадилак и този факт едва ли изненадва някого. Това е нормален избор, когато трябва да се транспортира много важно лице на следващата среща на върха или някъде другаде. В това отношение черната бронирана лимузина е позната на всички. Но какви са алтернативите по света?

Jaguar XJ - Тереза Май, министър-председател на Великобритания

Скромно начало, нали? Но това е само на пръв поглед. Всъщност това е добре защитен брониран автомобил с компресорен петлитров V8. Защо не Rolls-Royce или Bentley? На последния, кралицата на Великобритания предпочита да пътува (понякога), а Rolls-Royce все пак едва ли ще е удачен за премиера на Обединеното кралство.

Citroen DS - Шарл де Гол, бивш президент на Франция

DS - самият автомобил е елегантен. Актьори, обществени фигури и модели винаги са го обожавали. Разбира се, френският президент също трябва да се вози на най-добрата кола в страната. В допълнение, DS се оказа много полезен, когато на 22 август 1962 г. беше направен опит за покушение срещу Шарл де Гол. Автомобилът издържа множество изстрели и благодарение на фирменото балансиращо хидропневматично окачване на Citroen, той успя да се справи. По-късно президентът защити компанията от продажбата й на Fiat, тъй като според него такъв забележителен автомобилен производител трябва да остане френски.

 

VW Beetle - Хосе Мухика, бивш президент на Уругвай

Много демократичен избор, нали? Когато през 2010 г. Мухика пристъпи към изпълнение на задълженията си като лидер на Уругвай, той стана известен като "най-бедният президент в света". Мухика заяви, че "бръмбарът" от 1987 г. е единственото му материално богатство. Президентът на Уругвай водеше аскетичен начин на живот като даряваше 90% от заплатата си за благотворителност и насърчаваше прогресивните социални реформи в своята страна. За колата му предложиха 1 милион долара.

 

Rolls-Royce - Хасанал Болкиа, султанът на Бруней

Разбира се, тази селекция не може да се направи без златна лимузина. Въпреки че вероятно някой ще бъде изненадан. И това е покритият с 24-каратово злато Rolls-Royce. Междудругото, султанът държи световния рекорд с колекцията си от автомобили на известната британска марка: има около 500.

 

Фиат 500 - Муамар Кадафи, бивш министър-председател на Либия

Сред многото странни автомобили, собственост на Кадафи, имаше дори такъв, чието производство той организираше със собствените си финанси и го наблюдаваше лично. Но героят на тази селекция е електрически Fiat 500. Обърнете внимание на златистите акценти ...  /auto.blitz.bg

 

КОМЕНТИРАЙ