Вижте най-красивите волани в цялата история на автомобилите СНИМКИ

  • 21.06.2021 8:27 /
  • 808 /
  • 0
Вижте най-красивите волани в цялата история на автомобилите СНИМКИ

Отчитайки колко важна роля играе воланът в управлението на автомобила, някои производители са направили всичко възможно, той да изглежда колкото се може по-добре. 

Новите версии имат различни копчета за функции. През изминалите години автомобилната промишленост подари няколко изключително лъскави и невероятно уникални волана на феновете. Нека сега да разгледаме някои от най-необичайните за цялата им история. 

Освен това, че формата им е кръгла, всичките тези естетични волани добавят оттенък и атмосфера към интериора на автомобила. 

Lamborghini Sesto Elemento

Необичайният волан с кръгла форма, но един от най-добите, които вие бихте могли да откриете в четириколесен автомобил. Ако ви е интересно, защо компанията Lamborghini е направила само 20 екземпляра от Sesto Elemento, просто направете пауза от няколко секунди, върнете се на картинката по-горе и се полюбувайте на дизайна на интериора на рулевото управление, красиво облицовано с червена кожа. 

Представете си, че седите зад този волан, стискайки го в ръцете си в позиция девет на три или седем на един, натискате с крак педала на газта и изпреварвате всичко, което ви се изпречи на пътя. 

Pagani Huayra

За всеки случай, ако вие не сте го чували до сега, Pagani не произвежда обикновени автомобили. 

Внимателният поглед върху кабината трябва да ви даде ясна представа за това, как би изгледал екстериорът - чудо. Тази хиперкола е кръстена в чест на южноамериканския бог на вятъра Хуайра Тата ("Баща на вятъра", но дори и той би бил потресен от елегантността на този волан. 

De Tomaso P72

Очевидно е, че те са посветили достатъчно време на дизайна на интериора и на волана. Изглежда доста странно. Сякаш управлението на тази кола няма да е много удобно. 

Audi R8 Spyder V10

По кожения волан на R8 Spyder са налични всичките основни копчета. Шофьорът с лекота може да превключи достъпа до всичките важни функции и да ги управлява, без да сваля ръце от волана. Две големи копчета отляво и отдясно около центъра на волана. Тези копчета се използват за стартиране или спиране на автомобила, както и са управление на скоростите. 

Mazda Eunos Cosmo

Този интериор изглежда като дошъл от някоя концептуална кола, но моделът присъства на пазара вече няколко десетилетия. 

Eunos Cosmo е снабден с новаторски трироторен двигател и очарователен волан, олицетворение на стила и простотата. На американския пазар той така и не успя да пробие. 

Spyker C8

Никакви многофункционлани копчета със специални функции, нищо излишно, само неоспоримия чар на волана, призван да привлича внимание. 

Изглежда на винтил, с който отварят или затварят някои воден кран 

1952 Mercedes 300SL

В някои случаи простотата е злато. За това свидетелства четириспицовия волан на Mercedes 300SL 1952 година.

Още един винтидж волан от далечното минало. Този автомобил е имал огромни успехи по пистите - той е печелил шампионати и е превърнал Mercedes в лидера на автомобилните състезания.

Ferrari 458 Italia

Воланът, напомня игрова конзола, е изпълнен в стила Формула-1. Шофьорът може да се съсредоточи върху пътя по време на движение, защото панелът с управлението е вграден във волана. По него има само няколко важни копчета, за управление на чистачките, фаровете и мигачите. 

КОМЕНТИРАЙ