Вижте какво има в складовете с резерва на най-великия автомузей в света ВИДЕО

  • 22.04.2020 8:51 /
  • 1759 /
  • 0
Вижте какво има в складовете с резерва на най-великия автомузей в света ВИДЕО

Автомобилният музей "Питърсън" публикува в мрежата филм за най-редките си експонати, които се пазят в неговия резерв. 

Във видеото, например, може да се види Cadillac с едноцилиндров двигател, символизиращ епохата на зараждането на северноамериканската автомобилна промишленост, или първата бронирана лимузина на президента на САЩ. 

Музеят "Питърсън" се намира в Лос Анджелис. В колекцията му има над 300 автомобила, а общата площ на 25-е му галерии възлиза на над 9 300 квадратни метра. 

Павилионите заемат три етажа, при което всеки е посветен на конкретна тема: историята на автомобилите, колите от филмите и състезателна техника. 

Например, сред експонатите има Greer-Black-Prudhomme, един от най-успешните драгстери, а също и батмобилът от филма от 1989 година. 

От момента на откриването си през 1994 година музеят "Питърсън" многократно е бил определян като "най-великия в света". 

 

В складовете на музея се съхраняват не по-малко ценни коли. Сред тях има луксозни довоенни автомобили, първата внесена в САЩ Хонда и рядък Mercedes-Benz 600 Landaulet, който в миналото е бил собственост на иракския диктатор Саддам Хюсеин.

Също така в музея е изложен Rolls-Royce Phantom I Round Door Aero Coupe с каросерия, изработена от белгийското ателие Jonckheere.

КОМЕНТИРАЙ