Вижте как изглежда първият в света татуиран автомобил СНИМКИ

  • 28.03.2020 10:20 /
  • 960 /
  • 0
Вижте как изглежда първият в света татуиран автомобил СНИМКИ

Lexus се обърна към британската татуистка Клаудия Де Сабе, за да поръча първата в света татуирана кола: UX 2020.

Използвайки фина бормашина за гравиране Dremel вместо обикновена игла за татуировки, художничката нарисува композиция, която символизира в японската култура късмет и постоянство.

Клаудия е използвала 5 литра боя и ръчно е нанесла детайлите. След това тя е добавила златен лист  за допълнително подчертаване на дизайна и създаване на силен 3D ефект.

Lexus спусна на вода и показа на ВИДЕО разкошната си серийна яхта

Накрая кросоувърът бил покрит със защитен слой лак. Уникалният татуиран UX не се продава, но стойността му се оценява на повече от 120 000 британски лири (145 747 долара).

Рекорд: Lexus LX 470  навъртя 1 милион километра по руските пътища (СНИМКИ)

"Причината, поради която този автомобил беше идеален за проекта, е неговата обтекаема форма. Всичко, от линиите отстрани на Lexus UX до формата на прозорците е динамично и красиво. Това идеално подхожда за дизайна и самата концепция", казва Клаудия. 

Представен преди две години, UX представлява малък разкошен кросоувър, който позволява на Lexus да се бори с Mercedes-Benz GLA, Audi Q3, BMW X1 и X2 и други. Във Великобритания началната му цена е 29 905 британски лири (36 332 долара), докато в САЩ ще трябва да платите поне 32 300 долара за обикновен модел и 34 350 долара за хибриден UX./auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ