Вижте как изглежда най-голямото задръстване в света ВИДЕО

  • 10.07.2021 16:50 /
  • 10161 /
  • 1
Вижте как изглежда най-голямото задръстване в света ВИДЕО

Видео с гигантското задръстване, което се е образувало на магистралата от китайската столица Пекин до Тибет, може да успокои нашите шофьори - там има по-сериозни задръствания, отколкото в страната ни.

100-километровият участък от пътя е бил задръстване в продължение на 12 дни. Това се е случило през 2015 г., уточняват световните издания като припомнят необичайния и удивителен случай.

Необходимо е да се спомене, че всъщност нито един от шофьорите не е прекарал цели 12 дни в задръстването. "Капанът" за автомобили се е движел с около 5 км/ч. Някои коли престояли в задръстването три дни.

Причината за възникването на задръстването е тривиална. Не е имало инцидент или природно бедствие. Просто много пекинци са решили да излязат от града за уикенда, а по този път се движели и тежки камиони и машини с извънгабаритни товари, които заемали няколко ленти едновременно.

По ирония на съдбата камионите са превозвали строителни материали за разширяване на магистралата с цел намаляване на задръстванията.

Остава само да добавим, че това 12-дневно задръстване е признато за най-голямото не само в историята на Китай, но и в световната история. В много класации именно това задръстване е на първо място по продължителност. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • todor
    11.07.2021 5:57
    Снимано с тия дронове дето ги рекламират по Facebook