Вижте 10-е най-яки автомобила на Джеймс Мей (СНИМКИ)

  • 15.07.2019 9:00 /
  • 660 /
  • 0
Вижте 10-е най-яки автомобила на Джеймс Мей (СНИМКИ)

Джеймс Мей винаги смело, но деликатно е разсъждавал за тестваните от него автомобили в предаванията Top Gear и The Grand Tour в течение на близо две десетилетия. Маниерът му на изказ се отличава със сдържаност, а най-вече при автомобилите той цени разкоша, за разлика от емоционалния Ричард Хамънд и намиращият се в постоянно търсене Джереми Кларксън. 

Кои са 10-те най-страхотни автомобила на Джереми Кларксън (СНИМКИ)

Мей, както и Кларксън, рядко разказва за своите коли, но по изявленията му по време на предаванията, оскъдната информация в медиите и социалните мрежи бе съставен списък на колите в неговия гараж. Това, какви автомобили са били купувани от телевизионните водещи в последно време и кои от описаните по долу са все още тяхна собственост, ние не знаем, но съдейки по събраната информация, Мей обича италианското.  

Vauxhall Cavalier Mk1

Докато Мей години наред се вози на Ferrari, в гаража му е бил паркиран първият автомобил на водещия Vauxhall Cavalier Mk1 от 1978 година. Тази кола, ако се вярва на самия Джеймс, е с откраднати тасове, а задната врата е била друг цвят. Телевизионната звезда не разчита много на този автомобил, но именно от него започват автомобилните приключения на господин Мей. 

Alfa Romeo 164

Този разкошен седан, произвеждан от 1987 до 1997 година, е бил ежедневният автомобил, използван от Джеймс за пътуване до работа и обратно. Той толкова е обичал своята Алфа, че за снимките на епизод на Top Gear той купил друга, с 3-литров двигател V6, при което е платил за нея по-малко от 1000 британски лири. 

MINI 1275 GT

Някои казват, че Джеймс Мей е купил MINI след пиянски запой. Този MINI 1275 GT Special е толкова малък, че повече прилича на играчка отколкото на истинска кола. Всичко, което ние знаем за този автомобил е, че Мей го е купил с кариран покрив и допълнителни фарове на предната броня.  

Ferrari F430

През първите години на работата си в Top Gear Мей никога не е криел, че мечтае за Ferrari. В крайна сметка той си купува чисто новата спортна кола F430.От това той е бил безумно щастлив. Мей описва автомобила като "вълшебство" с огромна мощност, съчетаващо скорост и простота при управлението. Тоест, така говореше, докато не си купи 458 Speciale. 

Ferrari 458 Speciale

Прякорът Капитан Бавен (Captain Slow), който Мей си спечели по време на снимките на Top Gear, идеално му подхожда. Представете си колко дълго той е мислил и решавал, дали да не си купи Ferrari 458 Speciale. В крайна сметка те просто се свършили в дилърския център. Все пак водещият успява да си купи въпросната кола, но историята мълчи по какъв начин. 

FIAT Panda

Как тук е попаднала Пандата? По какъв начин? Очевидно, за Мей това е бил доста ценен автомобил, който почти по нищо не се е отличавал от разните там Porsche или Ferrari. И това не е пега. Капитан Бавен се е возил редица години на малкия  FIAT - чак до 2014 година, когато автомобилът просто умрял.  

BMW i3

За разлика от Джереми Кларксън, Джеймс Мей обича електрическите автомобили. Една от колите му за всеки ден е именно BMW i3, която, всъщност, е заменила любимата Панда. 

 

Porsche 911 1984 година

Джеймс Мей е бил собственик на няколко Porsche-та, но шофирането на този модел му е доставяло най-много удоволствие - класическо Porsche 911 Carrera с въздушно охлаждане на двигателя от 1984 година. Мей многократно е заявявал, че "Това е най-добрата кола, която някога съм купувал".  

Rolls-Royce Phantom

Rolls-Royce Phantom е един от най-разкошните автомобили, произвеждани някога серийно. Под капака се намира мощен битурбо двигател V12 с мощност 563 конски сили, които са напълно достатъчни за мълниеносно ускорение на този разкошен крайцер. Мей се шегува, че обича да взима "Призрака", ако трябва да взима приятели от летището. 

Saab 9–5 Aero

Saab 9–5 Aero редица години наред бе силен конкурент на германските седани, като  BMW 5-а серия, Mercedes-Benz E-класа и Audi A6. Aero бе най-мощната версия, снабдена с двигател с 260 конски сили.

Джеймс Мей се е возил и на Лада 4х4, но така и не си я купил. 

Искате да научавате най-интересното и най-новото от света на автомобилите? Харесва ви да четете съвети за вашата кола или да се наслаждавате на ретро кадри от автомобилната история? Тогава ни харесайте във Фейсбук! 

КОМЕНТИРАЙ