Вдигнете 300 км/ч с Тойота Supra, седейки във фотьойла у дома ВИДЕО

  • 20.04.2020 8:40 /
  • 892 /
  • 0
Вдигнете 300 км/ч с Тойота Supra, седейки във фотьойла у дома ВИДЕО

Заради пандемията от коронавирус почти всички хора трябва да си седят у дома, вместо да кръстосват пътищата на държавата със своята кола за удоволствие. 

Развлеченията по време на ограничителните мерки са доста малко. 

Един младеж обаче засне видео с шофирането на автомобила "Тойота Супра". Клипът е заснет от първо лице. При това младежът ускорява до 300 километра в час. 

Така всеки, залостен у дома си, може да се почувства като истински състезател. 

Колата 

Toyota Supra версии Mk4 - любим автомобил на много ателиета за тунинг. Тази спортна японска кола е обожавана, когато става дума за модификации. 

Естествено, основните промени засягат частите на колата, а не външния ѝ вид. 

Именно преработката на "вътрешностите" е позволила на въпросната версия на транспортното средство да развие невероятните 300 километра в час. 

Проектантите в ателието за тунинг са преработили изцяло двигателя на автомобила. Преди всичко , те са му добавили доста мощност. В резултат силовата установка развива 1000 конски сили. 

По този параметър колата може да се състезава с редица хиперколи. 

Клипът 

В първата част на клипа се вижда как шофьорът се старае да изстиска на практика всичко от колата, което може. Тахометърът в някои момент показва почти невероятните 8 000 оборота в минута. 

След това изпитателя излиза на шосето и вече изцяло разкрива способностите на автомобила. Преработката е позволила на автомобила и шофьора да ускорят до 300 километра в час. 

При това автомобилът набира въпросната скорост доста бързо. 

Конструкторите 

В Тойота въобще не са си и помисляли, че този модел ще бъде тестват при такива сериозни натоварвания. Самият автомобил обаче се справя с поставените задачи доста добре. 

Мнение

Клипът предизвика вълна от реакции и бурни дискусии в мрежата. Хората отбелязват, че това видео предизвиква невероятен скок на адреналина. 

С него, категорични са автоманиаците, че карантината се преживява по-леко. 

Коментаторите благодарят на автора на клипа за работата и отбелязват невероятното му майсторство и умения. 

 

 

КОМЕНТИРАЙ