Уникално! Вижте в какво превърнаха два разбити суперавтомобила BMW M1 (СНИМКИ/ВИДЕО)

  • 21.09.2018 9:20 /
  • 3745 /
  • 0
Уникално! Вижте в какво превърнаха два разбити суперавтомобила BMW M1 (СНИМКИ/ВИДЕО)

Редките коли можеха да отидат за скрап, но бяха превърнати в предмет на изкуството.

От 1978 г. до 1981 г. BMW произвежда автомобил, който и до сега си остава единственият истински суперавтомобил на баварската марка. Само 453 бройки са пуснати от тази удивителна машина, така че тези, които са оцелели до днешния ден, са истинско съкровище. Не е добре да бъде изхвърляна такава машина, дори и да е счупена.

Този проект е роден през 2015 г., когато един ентусиаст на този модел се натъкнал на обява за продажбата на BMW M1, разбит още през 80-те години на миналия век. На автомобила била разбита предната част,  спортното купе не подлежало на възстановяване, така че години събирало прах някъде в гаража. Обхванат от желанието да поправи повредената суперкола и да я поправи, мъжът започна да разглежда усилено сайтове с обяви и скоро се натъкнал на още една реклама. Във втората обява се предлагало купуването на M1 с напълно унищожена задна част. Разбира се, на него веднага му дошла  идеята да обедини двата автомобила.

Впоследствие се изяснило, че няма да е възможно да се събере в един "жив" функционален автомобил двете счупени машини. Но мъжът така и не могъл  напълно да изостави тази идея. И затова се захванал да възпроизведа поне корпуса на М1, което само по себе си не било лесна задача. Резултатът се оказал удивително добър и много интересен предмет на изкуството в гаража.

BMW M1 е оборудван с 3,5 литров бензинов двигател, който има шест отделни дросела, четири клапана на цилиндър и мощност 277 к.с. Максималната скорост на колата достигна 260 км / ч. Турбосъстезателните версии са до 850 к.с. /auto.blitz.bg

 

КОМЕНТИРАЙ