Уникално ВИДЕО: Вижте колите по улиците на Ню Йорк през 30-те години на миналия век

  • 23.01.2022 10:50 /
  • 6073 /
  • 1
Уникално ВИДЕО: Вижте колите по улиците на Ню Йорк през 30-те години на миналия век

В мрежата е публикувано петминутно дигитализирано видео, което показва улиците на Ню Йорк през 30-те години на миналия век.

В кадрите са показани и местни жители от онези години, както и различни автомобили, отличаващи се с плавни форми на каросерията, кръгли фарове и изобилие от хром. Съвременните технологии дават възможност да се направи своеобразно пътуване във времето и да се отправи поглед към живота в града преди почти век.

Видеоклипът започва с паркиране на известното Пето авеню. В кадрите веднага се появяват множество хора, облечени в стила на онова време. След това камерата се премества към страничния прозорец, през който се виждат прелитащи редки автомобили, както и забележителности от 30-те години на миналия век.

Много от тях, като Сентрал парк и мемориала на Шърман, все още могат да бъдат открити на картите в режим "street view".

В движение могат да се видят няколко луксозни автомобила Cadillac, Auburns и Buicks. Освен това по пътищата на Ню Йорк се движат огромни количества всякакви модели на Ford и Chevrolet.

Потресаващи СНИМКИ на автомобилни катастрофи от 1930-те години

Всички автомобили се отличават с плавни линии на каросерията и множество хромирани детайли, които са били характерни за автомобилите от онези години. В описанието се посочва, че цифровите изображения могат да се различават по отношение на цветовете, а някои звуци са поставени изкуствено.

Основната цел на видеото обаче е да покаже местните жители и разнообразието от превозни средства в първите години на масовото автомобилостроене. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • iii
    24.01.2022 18:28
    Супер, много интересно.