Уникалният Rolls-Royce Black Badge Cullinan покори младите и пътищата СНИМКИ

  • 13.11.2019 8:30 /
  • 731 /
  • 0
Уникалният Rolls-Royce Black Badge Cullinan покори младите и пътищата СНИМКИ

Rolls-Royce Black Badge Cullinan е разкошен всъдеход, дело на Marque's EdgiestNargess.

Купувачите на елитния автомобил стават все по-млади и по-млади. При това се поставят все повече изискванията към колата.

Мнозина искат да се сдобият с класически образец, Bentleys и Rolls-Royces, но с доста по-изразени градски преимущества и с по-малко тънко изразен разкош. 

И марката реагират бързо. 

Кралят на нощта

Серията Black Badge, създадена през 2016 година, подхожда именно на такива купувачи. Това е най-смелото и мрачно изражение на "Ролс Ройс", по думите на генералния директор Торстен Мюлер-Отвос, който определя новия всъдеход като "кралят на нощта". 

Автомобилът има класическа трансмисия и ходова част, присъща на моделите Cullinan, но има и подобрения за повишаване производителността и динамиката на шофирането. 

Също така налице е и 6.75-литров двигател V12, който генерира допълнителни 29 конски сили при обща мощност от 600 конски сили. 

Елегантен външен вид

Звездният интериор изглежда театрално на фона на тъмната кабина.

Пуснатият в продажба миналата година Cullinan е основният всъдеход на Rolls-Royce. Той е замислен с цел най-високо изражение на разкоша за извън пътя и затова се предлага в различни варианти на разцветките. 

Използваната боя е специална. Дълбочината на черния оттенък се достига с помощта на използването на няколко слоя лак, внимателно нанасян и полиран ръчно. 

Черните оттенъци в матовата и гланцовата боя се появяват навсякъде, за да подчертаят външната графика и внушителните пропорции на Cullinan.

Например, талисманът Spirit of Ecstasy е решен в гланцово черен хром. 

Вертикалните пръчки на решетката са много внимателно полирани. Това е необходимо за отразяването на черната повърхност по целия корпус на автомобила. 

Но отстрани и отзад те се инвертират и стават сребристо-черни. 

В същото време хромираните повърхности, като решетката на радиатора, страничните елементи на рамата, дръжката на багажника, края на ауспуха съответно са затъмнени. 

Интериорът 

В салона може да бъдат срещнати и някои нови материали, включително и техническият карбонов винил. 

В салона темата наур е продължена, но присъства и изцяло нов подход - използването на карбонов фурнир. 

Вдъхновени от градската архитектура, елементите на салона от карбонови нишки са били разработени с цел създаване на много точни повтарящи се форми, за да се постигне по-мощен триизмерен ефект. 

Всеки лист от въпросния материал е покрит с шест слоя лак. След обработка на детайлите, те съхнат 72 часа, за да може лакът да се втвърди, след което те ръчно се полират до блясък. 

Трябва да се отбележи, че целият процес отнема не по-малко от три седмици и приключва само тогава, когато специалистът на Rolls лично огледа всеки един детайл. 

За база се взима пълната отразителна еднородност на всеки един друг детайл на автомобила. 

Вариации с цвета 

Вариантът на цвета Forge Yellow е част от колекцията на марката ROLLS-ROYCE.

Купувачите често сравняват дизайна на интериора с елегантния черен екстериор. Но новата Forge Yellow има няколко вариации, създадени като част от кураторската колекция на марката. 

За да се направи всеки един Black Badge уникален, символът на безкрайността е избродиран върху задния сгъващ се подлакътник, интегриран е в светлините, осветяващи праговете на вратите, и в матовото стъкло и затъмнения метален корпус на часовника. 

Ковани джанти 

Изцяло нови 22-инчови ковани джанти от леки сплави дебютират заедно с първите цветни гланцови червени спирачки на марката Rolls-Royce.

Генералният директор на компанията Мюллер-Отвос смята, че въпросните джанти отразяват желанията на някои групи купувачи на Rolls-Royce.

Обичайно, въпросните клиенти са свикнали да нарушават правилата, да рискуват, и успехът им да зависи единствено от тях. 

Rolls-Royce Black Badge Cullinan покорява пътищата

Да, естествено, рискове е имало, но Black Badge отразява желанията на определена група хора. 

Автомобилът се е получил доста смел и предизвиква доста сериозни и горещи дискусии. 

Но трябва да се отбележи, че вече са минали три години и рисковете на компанията изцяло са се изплатили. 

Днес Rolls-Royce може да се похвали с една от най-младите аудитории от купувачи и покорява световните пътища. 

 

 

 

КОМЕНТИРАЙ