Уникален всъдеход на мостове на Unimog ВИДЕО

  • 21.02.2022 8:59 /
  • 1607 /
  • 1
Уникален всъдеход на мостове на Unimog ВИДЕО

Възможно ли е да се създаде идеалният всъдеход - такъв, какъвто да може да мине отвсякъде, но не за сметка на комфорта на пътниците? Както знаем отговорът на този въпрос е доста противоречив. Да дадат отговор на този въпрос се опитаха и майсторите от тунинг ателието "Таймен", създавайки всъдеход на портални мостове от легендарния камион Mercedes-Benz Unimog 406.

Каросерията на всъдехода пък е заимствана от Toyota Land Cruiser 80. Под капака е монтиран редовия дизелов шестак на Toyota с мощност 168 конски сили, който работи в комбинация с 4-степеннен автомат А440, който се слави с невероятната си надеждност. Той също така е снабден с подсилена система за охлаждане.  

Раздатката тук е сменене с адаптирана такава от камиона Toyota Dyna, с възможност за включване и на предния мост. 

Кардановите валове са от Land Cruiser 200, а въртящият момент се предава директни на порталните мостове от Mercedes-Benz Unimog 406, които са заимствани заедно със спирачките. 

Задният мост е с твърда блокировка. Предното окачване тук е уникално, "неубиваема" конструкция от четири носача. Кормиланата рейка е преработена, пружините и амортисьорите са подсилени. 

Колелата са комбинация от централната част на джантите на Unimog, бедлок Трекол и четирислойни гуми с размер 49 инча. 

Променяйки налягането в тях, всъдеходът ще може да се движи комфортно както по асфалта, така и по пресечен терен. Всъдеходът разполага с автономно отопление, резервоари с общ обем 290 литра, четири лебедки, а салонът с повдигнат на 25 сантиметра покрив е царството на комфорта, в което са намерили своето място и кожата, и алкантарата, легло за трима души и дори телевизор.

И най-важното, за да управлявате това офроуд чудовище ще ви е необходима на-обикновена категория В. Отчитайки всичко това, търсената цена за колата е просто смешна - около 180 000 лева.  

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • dido
    24.03.2022 18:39
    awtonomno otoplenie....blic warhowni idioti imate za spiswa4i