Това е най-малкият V8 двигател в света ВИДЕО

  • 05.01.2023 8:57 /
  • 835 /
  • 0
Това е най-малкият V8 двигател в света ВИДЕО

Би било хубаво, ако колекционерските модели автомобили имат истински двигатели и могат да вървят. Ще се изненадате, но има компания, която произвежда малки двигатели с вътрешно горене.

Тоян, както се нарича компанията, произвежда и продава двигатели с умален размер, които могат да се доставят както сглобени, така и разглобени. Един от тях наскоро получи турбина. Двигателят работи като истински и дори издава характерен звук на турбо двигателя.

Деветминутното клипче започва с монтажа на компресора. След това се монтира ангренажният ремък. Това не е толкова трудно, колкото на истински мотор, но работата е много пипкава, като се има предвид броят на ролките и валовете, които трябва да бъдат свързани. Това е последвано от проверка на маркировките - и двигателят е готов за първия си старт.

За съжаление първият опит за стартиране е неуспешен - бутонът за старт се задръства и стартерът изгаря. Впоследствие двигателят най-накрая започва да работи, но нещо не е наред с гориво-въздушната смес и V8 се "дави" при пълна газ. В същото време двигателят работи стабилно на празен ход, но са необходими корекции на подаването на гориво и запалването.

КОМЕНТИРАЙ