Топ 10 на най-уникалните модели на Mercedes-Benz СНИМКИ

 • 20.05.2020 8:10 /
 • 7394 /
 • 3
Топ 10 на най-уникалните модели на Mercedes-Benz СНИМКИ

Легендарната автомобилна компания Mercedes-Benz произвежда различни модели автомобили от век насам. И не всички техни творения са попаднали на витрините на автокъщите. Някои от тях са произведени в малки партиди, докато други са представени само в едно копие. Сега ще ви представим модели, които са уникални за Mercedes и в момента.

Mercedes-Benz C 112

Концептуалният модел на Mercedes C 112 беше представен за първи път на изложба във Франкфурт през 1991 г. Създателите на този модел анимираха успешен състезателен автомобил от предишната спортна серия - Mercedes C 11 1990. Благодарение на успешното развитие на C 11 и великолепната победа в шампионата, разработчиците решиха да създадат нещо подобно на базата на състезателен прототип. Така започна да се проектира Mercedes-Benz C 112. Този автомобил е направен в корпоративния стил на Mercedes-Benz, но акцентът е върху спорта на модела. Външно двуместното купе има гладка контура и без излишъци.

Уникалното времето си в този модел беше вратата, издигаща се като крило нагоре. Под капака на Mercedes C 112 се намира 6,9-литров V12 двигател. Мощността на силовия агрегат е 408 конски сили. Колата лесно би могла да достигне скорост от 310 км / ч. Този път Mercedes C 112 също донесе успех като състезателен Mercedes C 112. И въпреки многобройните поръчки от чисто новия спортен модел, Mercedes-Benz категорично отказа да пусне в масов тираж модела C 112. Така единствената концептуална кола стана само експеримент за нови разработки и остана в колекцията на компанията.

Mercedes-Benz SLS AMG

Mercedes-Benz SLS AMG беше първата ръчна кола, сглобена в Mercedes-Benz. Пуснат е през 2009 г. и се появява в цялата си слава на изложба във Франкфурт. Първоначално този автомобил е построен в стила на двуместно купе, но малко по-късно е превърнат в роудстър. Той също е базиран на бензинов двигател, но малко по-късно през 2012 г. на изложението в Париж се появи като електромобил. Дизайнът е смес от елегантност със спортния стил на Mercedes-Benz.

Първите модели са оборудвани с 6.2-литров бензинов V8 двигател. Мощността е 571 конски сили. Колата лесно би могла да развие скорост от 317 км / ч. Втората версия на Mercedes-Benz SLS AMG Electric Drive е оборудвана с четири електродвигателя с обща мощност от 750 конски сили. Скоростта на електромобила, поради електронните ограничения, е 250 км / ч. Всички автомобили от тази серия имат свой индивидуален цвят от хром до матов нюанс. В техния стил има елементи от мотоциклетизма и производството на самолети, които вдъхновиха създателите на този шедьовър.

Mercedes-Maybach Vision 6

Луксозният автомобил Mercedes-Maybach Vision 6 се появи в цялата си слава на изложението Pebble Beach 2016. Общо са произведени 2 автомобила с малко по-различна конфигурация. Първият модел Mercedes-Maybach Vision 6 е създаден като купе с 4 места. Но въпреки стандартния интериор в колата, отзад има много малко място. В купето, панелът с инструменти е плавно удължен зад волана. На предното стъкло се отразява холограмна проекция с информация.

Сензори с различни функции на автомобила са интегрирани в предните седалки. Интериорът на купето Maybach Vision 6 е оборудван и с подово осветление, което може да варира при различни фактори. Външно автомобилът Mercedes-Maybach Vision 6 в стила на купето е боядисан в наситено червено. Особено внимание се обръща на такива детайли като решетката, вратите в стил чайка, колелата на автомобила и елегантен изглед отзад. Под капака на Maybach Vision 6 са разположени четири електродвигателя с капацитет 750 конски или. Въпреки различната конструкция на Maybach Vision 6 и кабриолета, техническите спецификации на двата модела са еднакви.

Втората концепция е направена в стила на кабриолет. Двуместният кабриолет Maybach Vision 6 е боядисан в кралско синьо. Позлатените нишки от розово злато са вплетени в сгъваем платнен покрив. Вътрешността на двойния кабриолет е от бяла кожа, а също така има вградени сензори с бутони. Проектиране се показва на предното стъкло, отразяващо настройките на температурата, скоростта и друга информация. Кабриолетът Maybach Vision 6 беше пуснат малко по-късно през 2017 година. И двата автомобила Mercedes-Maybach Vision 6 бяха представени като концептуална кола и не бяха планирани за масово производство.

Mercedes-Benz C111

Този модел Mercedes C111 се превърна в пилотен проект за нови технологии и разработки на компанията Mercedes-Benz. Този автомобил е създаван от 1960 до 1980 година. Общо са създадени 4 модела на версията C111. Първият Mercedes C111-I беше представен за първи път във Франкфурт през 1969г. Каросерията му бе изработена от фибростъкло и има много ръбата форма. Спортният модел с две седалки е оборудван с 3-секционен двигател Wankel с мощност 280 к.с.

Фиксираната скорост на Mercedes C111-I е 270 км / ч. Серийната версия на Mercedes C111-II се появи на изложението в Женева през 1970 година. Външно колата изглеждаше много подобно на първата версия на C111-I. Под капака на Mercedes C111-II се намираше 4-секционен двигател Wankel с мощност 370 конски сили. Максималната скорост на Mercedes C111-II беше записана при 300 км / ч. Третата версия на автомобила бе променена коренно не само във външния дизайн но и в конструкцията.

Mercedes C111-III от 1978 г. наследи характеристиките на състезателните прототипи и изяществото на производството на самолети. Двуместното спортно купе Mercedes C111-III беше оборудвано с 5-цилиндров дизелов двигател с мощност 230 к.с. Максималната скорост на Mercedes C111-III е 322 км / ч. И последната четвърта версия на Mercedes C111-IV е представена от компанията през 1979 година.

Външно този модел е подобен на третата версия, но подобренията са повече. Под капака на четвъртия модел е монтиран 4,8-литров V8 двигател с два турбокомпресора. Последната версия на Mercedes C111-IV постави рекорд за скорост от 403 км / ч. И четирите автомобила имат луксозен интериорен дизайн, велурен салон и климатик. Също така, всички модели са направени със запазената марка на Mercedes-Benz врати тип "крила чайки". Експерименталните експонати на Mercedes C111 се съхраняват внимателно в музея на Mercedes-Benz.

Сребърните стрели на Mercedes-Benz Vision EQ 

Електрическият автомобил на бъдещето шокира мнозина с появата си на изложба в Калифорния през 2018 година. Моделът Mercedes-Benz Vision EQ Silver Arrows отвън има прогресивна структура на каросерията с маса уникални модификации. Концепцията на новото поколение е оборудвана с едно място. Купето на автомобила, както и дизайнът, са дело на разработчиците на EQ. Колата привлича специално внимание със своята линия на осветяване и комбинираните джанти.

Техническите характеристики на концепцията на Mercedes Vision EQ Silver се пазят в строга тайна. Но в крайна сметка изтече информация за мощността на този модел, която е равна на 750 конски сили и максимална скорост, достигаща до 400 км / ч. Този модел се появи като нова ера на електромобилите на Mercedes-Benz.

Ще могат ли такива изключителни спортни модели да преминат в масово производство?!

Mercedes-Benz AMG Vision Gran Turismo

Друга изключителна концепция от производствената линия на Mercedes-Benz AMG първоначално е разработена като модел за виртуален проект за играта "Gran Turismo 6". Но скоро създателите на виртуалната кола решиха да развият този модел в реалност. Така новото AMG Gran Turismo се появи на шоуто в Лос Анджелис през 2013 година. Първоначално Mercedes имаха планове да пуснат голяма партида от този модел, но малко по-късно се е стигнало до извода, че серията трябва да бъде ограничена само до пет екземпляра. Автомобилът е разработен на фона на вдъхновението от спортните автомобили от Формула 1, състезателни прототипи, модели от серията на Mercedes SL и дори измислената кола на персонажа Батман.

Концептуалният модел е изработен от алуминиева рамка и корпус, изработен от въглеродни влакна. Външният дизайн е внимателно проектиран до най-малките детайли. Под капака на AMG Gran Turismo се намира 6.2-литров би-турбо V 8 двигател. Мощността му е 591 конски сили. Максималната скорост на този модел е 320 км / ч. Първите два екземпляра са продадени в Европа. Две коли отпътуваха за Близкия изток. И накрая, първата кола концепция остана в Съединените щати.

Mercedes-Benz F400 Carving 

Спортният модел Mercedes F400 Carving шокира мнозина наведнъж. Колата е създадена и представена на изложба в Токио през 2001 г. Двойният роудстър има много необичайна структура на каросерията. Липсва й предно стъкло и арки на колелата. Системата за управление се управлява изцяло електронно. Благодарение на това автомобилът намалява рисковете от пързаляне и опасни ситуации по пътищата. Системата автоматично изчислява риска и правилно отчита как да се въртят колелата, както и действието на спирачната система.

Дизайнът на този модел е направен в стила на концепциите Mercedes SLA и SLR. Под капака на роудстъра е монтиран 3,2-литров V6 двигател с мощност от 218 конски сили. Максималната скорост на Carving Roadster на Mercedes-Benz F400 241 км / ч.  Моделът Mercedes-Benz F400 Carving все още се пази в колекцията на компанията.

Mercedes-Benz F125

Класическият Mercedes-Benz F125 е разработен на базата на изчистен екологичен модел. Автомобилът е роден през 2011 г. за годишнината на компанията след 125 години. Експерименталният модел е нова разработка на компанията Mercedes-Benz. Външно Mercedes-Benz F125 съчетава характеристиките на елегантността и корпоративния дизайн. Чипът в колата бяха класическите врати в стила на крило на чайката.

Под капака на четириместно купе се намира водороден двигател и задвижване на четирите колела. Мощността на Mercedes-Benz F125 е 312 конски сили. Максималната скорост на екологичния модел е 221 км / ч.  Представители на компанията уверено заявиха, че такива ще бъдат автомобилите на бъдещето на Mercedes-Benz.

Mercedes-Benz Vision AVTR

Фантастичният автомобил Mercedes-Benz Vision AVTR ефектно се появи на изложението в Лас Вегас през 2020 година. Създателите на автомобила бяха вдъхновени от филма "Аватар" и решиха да създадат практически жив концептуален автомобил. Моделът VisTR AVTR ясно отразява връзката на хората с околната среда и живите организми. Нестандартното тяло на този модел отразява колите на бъдещето. Елегантното осветление на автомобила символизира факта, че автомобилът е сякаш жив.

Електрическият автомобил Vision AVTR може да се движи не само напред и назад, но и на страната, сравнимо с походката на раците. Благодарение на тази формула на колелата, колата може да бъде много по-маневрена по отношение на паркирането. 

Mercedes-Benz BIOME

Класацията приключва с още един екстравагантен и изключителен автомобил - Mercedes-Benz BIOME. Концепцията бе представена на конкурс за автомобилни дизайнери през 2010 г. в Лос Анджелис. Естественият BIOME е разработен да е екологичен и каросерията му е изготвена от биовлакна. Благодарение на това теглото му е само около 400 килограма. Каросерията от биовлакна е много по-леко от метала, но по-здрава от стомана. Колата е разработена въз основа на концепцията за чисти технологии на основата на семена от растения Bio Fiber. Като източник на енергия се използва специално вещество Bio Nectar, което консумира слънчева енергия и я разпределя в шасито.

Тази кола не е преминавала каквито и да е тестове. Била е докарана на изложението с помощта на друг транспорт. Въпреки това с модела BIOME компанията Mercedes-Benz потвърди съществуването на напълно екологичен модел.  

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

 • Бургазлия
  20.05.2020 21:33
  V12 6- цилиндров двигател. Спрях да чета по-нататък.
 • Димитров
  21.05.2020 7:55
  Мощността е 571 л/ с ....и аз спрях да чета нататък.
 • firebg
  02.06.2020 17:42
  пожарни касети http://www.firebg.org/bg/products/64/65/