Tesla показа зашеметяващо ВИДЕО на новия си гигазавод в Германия

  • 07.04.2022 10:50 /
  • 2937 /
  • 1
Tesla показа зашеметяващо ВИДЕО на новия си гигазавод в Германия

Гигазаводът на Tesla в Германия наскоро заработи, разбира се, все още далеч от пълния си капацитет. Компанията публикува видеоклип, направен от дрон, показващ отвътре и отвън завода. Тези удивителни кадри са заснети с малка камера по време на един полет.

Квадрокоптерът прелита от паркинга на улицата и склада за компоненти до цеха за щамповане, където роботизирани механизми изработват частите на каросерията.

След това той се отправя към зоната за заваряване на каросерии, която също се управлява от роботи, и се премества към линията за боядисване, като надниква и в зоната, където боята се нанася директно.

Следващият етап е основният конвейер за сглобяване на електрическите автомобили Tesla: заводът в Берлин е специализиран в кросоувърите Model Y. Накрая дронът прелита около линията за контрол на качеството и заводския паркинг за готовите автомобили.

Зрелищно ВИДЕО: Вижте как работи защитата от биологично оръжие в Tesla

Очевидно създателите на видеоклипа са използвали много компактен квадрокоптер, тъй като летателният апарат е успял да се движи в тесни заводски пространства и дори да прелети през все още несглобени електомобили. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • viktor
    07.04.2022 21:54
    BOLLOKS !!!!!!!