Страховит обратен завой на шофьор над пропаст има 36 млн. гледания ВИДЕО

  • 28.01.2022 10:50 /
  • 11638 /
  • 0
Страховит обратен завой на шофьор над пропаст има 36 млн. гледания ВИДЕО

В YouTube изклчително популярен е станал видеоклип, в който шофьор на изглеждащ не кой знае колко впечатляващо миниван извършва на пръв поглед невъзможна маневра - обратен завой по тесен и труден планински път.

Широчината на пътното платно тук е значително по-малка в сравнение с дължината на каросерията и водачът е принуден да поставя задната част на автомобила над пропастта.

Шофирането в планината е рисковано занимание, което изисква големи умения и увереност. Пътищата са толкова тесни, че нерядко две превозни средства не могат да се разминат.

От видеото, обеча се оказва се, че там, където нормален човек би шофирал с ужас, може не само да се шофира безопасно, но и човек да се обърне, без да оставите драскотина по колата.

Въпреки очевидните умения на шофьора, на моменти видеото става направо ужасяващо - до степен, в която дланите ви се потят, докато гледате как воланът на колелата се въртят над бездната.

Опитът на водача обаче е толкова голям, че задните колела никога не губят контакт с повърхността.

Видеоклипът започва с поставянето на автомобила под определен ъгъл от страна на водача. Извършва маневрите на заден ход, с голямо внимание и с ниска скорост.

На втория етап той се опитва да позиционира автомобила под ъгъл от 90 градуса спрямо скалата. За целта водачът премества автомобила напред и назад многократно, като напредва с по няколко сантиметра.

Зашеметяващо е да се види колко фино маневрира с педалите на газта и спирачката. След това автомобилът постепенно започва да се отклонява надясно. Шофьорът продължава да прави почти незабележими, но системни маневри.

КОМЕНТИРАЙ