Спипаха следващото поколение на Skoda Kodiaq Първи СНИМКИ

  • 15.09.2022 9:27 /
  • 5291 /
  • 0
Спипаха следващото поколение на Skoda Kodiaq Първи СНИМКИ

Skoda представи обновеният Kodiaq през април 2021 година, тези снимки показват, че чешката марка вече е започнала пътните тестове на модела от второ поколение. 

 Kodiaq от моделната гама за 2024 година сигурно ще има доста общо с новото поколение на Volkswagen Tiguan. Германският кросоувър ще се появи по-рано на пазара - неговите пътни изпитания вече са към своя край.

Новый Skoda Kodiaq — первые фото

Колите ще разполагат с еднаква гама двигатели и едни и същи скоростни кутии. Очаква се, че кросоувърите ще получат двигатели с вътрешно горене на VAG от последно поколение, чиито вредни емисии ще съответстват на нормите Евро-7. Очаква се нормите да влязат в сила в Европа само след няколко години - концернът обаче работи изпреварващо. 

Новый Skoda Kodiaq — первые фото

След това моделната гама ще тръгне по нов път на развитие. Например, към края на десетилетието Skoda възнамерява да пусне на пазара електрически модел, който ще стана по-малката сестра на Enyaq. Засега тя е представена от концепта Vision 7S - това ще е един от трите електрически автомобила, които трябва да се появят до 2030 година.  

КОМЕНТИРАЙ