Съботна подборка от зрелищни ВИДЕА: Този всъдеход паркира успоредно по изумителен начин

  • 10.02.2024 10:50 /
  • 6120 /
  • 0
Съботна подборка от зрелищни ВИДЕА: Този всъдеход паркира успоредно по изумителен начин

Всяка събота ще публикуваме няколко интересни видеоклипа, които са попаднали в полезрението на АВТО БЛИЦ през изминаващата седмица.

Yangwang е нова марка луксозни електрически автомобили, произвеждани от BYD. Неговият флагман е огромният Yangwang U8, който е с дължина 5319 мм, широчина 2050 мм, височина 1930 мм и междуосие от 3050 мм.

Квадратните пропорции на гиганта навяват спомени за британския Land Rover Defender, но китайският SUV го превъзхожда по всички показатели. Всеки от четирите електрически мотора имат мощност от 325 конски сили и 320 Nm въртящ момент, а общата мощност е 1197 конски сили. Ускорението от нула до 100 км/ч отнема 3 секунди.

Всъдеходът предлага няколко предварително зададени режима на шофиране: от стандартния „Лед“, „Сняг“, „Пясък“ до режим на плуване, режим раци, завъртане като танк на място или шофиране със спукани гуми със скорост до 120 км/ч.

Но за обикновения човек усъвършенстваната функция за паралелно паркиране е много по-полезна, тя помага да паркирате огромен SUV в ограничено пространство без никакви проблеми.

Всеки от четирите електродвигателя се управлява индивидуално, което позволява дозиране на тягата на всяко колело. Предимството на електрониката пред живия водач е ясно показано във видеото по-долу.

Асистентът за паркиране успява да постави всъдехода на мястото за 25 секунди. Един обикновен шофьор по това време само бавно (и не много успешно) се движи на заден ход.

В беларуския град Борисов едно от бездомните кучета застанало под паркирана кола и сдъвкало кабелите. Поради това е възникнала повреда в електрониката и колата е потеглила на собствен ход. Право в бронята на следващата кола.

Съботна подборка от зрелищни ВИДЕА: Снегорин разполови Subaru в страховита катастрофа

Създателят на всъдехода Sherp показа тестове на подобен пикап

Авторът на YouTube канала Dino DC събра в 15-минутно видео няколко емблематични и световноизвестни модела, които са намерени изоставени по улиците и паркингите на японски градове

/auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ