Съботна подборка от зрелищни ВИДЕА: Lamborghini с 2000 к.с. се блъсна в стена със скорост 200 км/ч

  • 29.10.2022 10:50 /
  • 2689 /
  • 0
Съботна подборка от зрелищни ВИДЕА:  Lamborghini с 2000 к.с. се блъсна в стена със скорост 200 км/ч

За да направим почивните ви дни още по-приятни, всяка събота ще публикуваме няколко интересни видеоклипа, които са попаднали в полезрението на АВТО БЛИЦ през изминаващата седмица.

Драг състезание в Австралия е завършило с тежък инцидент. В произшествието участва тунингован суперавтомобил Lamborghini Huracan на стойност над половин милион долара.

Инцидентът е станал по време на състезание между Lamborghini Huracan и модифициран Mitsuboshi Lancer Evolution. При скорост от около 200 км/ч водачът губи контрол над автомобила. Суперавтомобилът се блъска в преградата и лети без контрол още 100 метра, преди отново да се удари.

За щастие шофьорът не е пострадал сериозно. От друга страна, автомобилът е силно повреден. Предницата на автомобила е разбита, а задните колела са изтръгнати. Ремонтът на Lamborghini ще бъде труден и скъп.

Трябва да се отбележи, че Lamborghini Huracan е сериозно доработен. Неговият 5,2-литров V10 двигател се задвижва от два турбокомпресора, които увеличават мощността му от 610 до 2000 к.с. Той ускорява по-бързо от автомобил от Формула 1: "спринтът" до 100 км/ч отнема само 1,5 секунди, а ¼ миля (402 м) от място се изминава за 7,3-7,4 секунди. Произведени са само няколко екземпляра от тази машина.

В Япония е реставриран рядък автобус Mitsubishi Fuso MR430 от 1963 г., който има два моста отпред. В началото на 60-те години на миналия век са сглобени общо 14 такива автобуса, а този е последният, който е оцелял до днес. 

Съботна подборка от зрелищни ВИДЕА: Мъж премина с танк през авто гишето на KFC

Шофьор си затваря очите си преди инцидента

Излетя от пътя

Съботна подборка от зрелищни ВИДЕА: Спортно Porsche се качи на дърво

Изглежда, че собственикът на този пикап е сбъркал нещо...

 /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

КОМЕНТИРАЙ