Съботна подборка от зрелищни ВИДЕА: Камион се взриви на пътя, а шофьорът....

  • 28.08.2021 10:50 /
  • 2291 /
  • 1
Съботна подборка от зрелищни ВИДЕА: Камион се взриви на пътя, а шофьорът....

Подобни инциденти обикновено се наблюдават само в киното, когато главният герой на филмов хит се измъкне от преследване или, обратно, преследва главния злодей: камионът с висока скорост внезапно губи контрол, блъска се в постройка отстрани на пътя или се удря в бордюр.

А после се чува звук на метал, писъкът на спирачките и експлозията на резервоара с бензин, запален от най-малката искра. Машината не подлежи на ремонт, а героят е жив и здрав, само с няколко ожулвания и лице, покрито със сажди. Защото това е филм, а във филмите винаги има място за чудо.

Почти точно това се е случило на магистралата Санкт Петербург-Москва в района Чудово, Новгородска област, съобщават световните издания. Тир с грозде внезапно губи контрол (изглежда, че има спукана гума), завива рязко наляво и се блъска в преградата на пътя.

Камионът се преобръща и веднага се взривява като избухва в пламъци (машината вероятно е преоборудвана за използване на сгъстен природен газ), в най-добрите традиции на холивудските филми. Разбира се, той блокира целия път.

Ако се съди по видеото, мъжът зад кормилото не е имал и най-малкия шанс да оцелее - сблъсък с пълна скорост, а след това и пожар - но, както съобщават очевидци, шофьорът не е пострадал. Явно има причина това място на магистралата се нарича Чудово.

Ето какво представлява човек да има късмет

Съботна подборка от зрелищни ВИДЕА: Моторист форсира на задна гума и стана кошмарно меле

В Полша един фермер е отказал да продаде земята си на строителни предприемачи - сега той събира реколтата си директно между построените сгради.

В руския град Хабаровск асфалтът на една от улиците е пропаднал. Получило се е трамплин за зрелищни каскади. Най-вероятно това е станало заради лошото време напоследък.

Съботна подборка от зрелищни ВИДЕА: Джигит с Lexus се заби в камион за боклук

В Естония командировани военни от Англия и Франция са си организирали драг състезание с танкове.

По време на събитието Pebble Beach Concours d'Elegance нагледно отново се напомни, че човек трябва да е сигурен, че автомобилът с ръчна скоростна кутия е в неутрално положение, преди да стартира двигателя. Мъжът, който стартира това Porsche 917 в цвят Gulf, очевидно е забравил това.

/auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • FireBG
    30.08.2021 10:44
    пожарни касети http://www.firebg.org/bg/products/64/65/