Само 150 бройки: Показаха уникалния Mercedes‑Maybach S-Class на дизайнера Върджил Абло СНИМКИ

  • 06.04.2022 8:49 /
  • 7888 /
  • 0
Само 150 бройки: Показаха уникалния Mercedes‑Maybach S-Class на дизайнера Върджил Абло СНИМКИ

През декември миналата година Mercedes-Benz разказа за последния си съвместен проект с основателя на лейбъла Off-White Върджил Абло, получил името Project Maybach. И ето, четири месеца, по-късно, компанията отново заговори з това сътрудничество. 

Заедно с капсулната колекция дрехи и аксесоари бе представен и седанът Mercedes‑Maybach S680 в лимитираната версия Maybach by Virgil Abloh, работата по който бе завършена още преди трагичната кончина на дизайнера.

Колата ще се произведе само в 150 бройки, като ще се продава само в онлайн магазините на Off‑White, Farfetch и Maybach Icons of Luxury, както и в отделни магазини на Off‑White. 

Седанът Mercedes‑Maybach S680 by Virgil Abloh е боядисан в комбинация от два цвята, създадени специално за шестметровата кола. Калниците, броните и кованите джанти са изпълнени в пясъчен цвят. Предния капак, покрива и капака на багажника - в гланцовото черно Obsidian Black.

Аналогична цветова схема е избрана и за салона, облицован в кожа "наппа". Логото на Mercedes-Maybach и Virgil Abloh присъства на главната конзола, подглавниците и праговете. 

Друга новост е графиката на медийната система MBUX: на специалната версия вместо копчето "у дома", присъства логото на профила.

В изключително щедрата базова окомплектовка на колата влизат калъф-тента за колата и специална кутия, облицована в естествена кожа. Тя съдържа малко моделче на колата в мащаб 1:8,  два ключа и ключодържател. 

Под капака, както и преди, ще мърка битурбодвигател V12 6.0, развиващ 612 конски сили и 900 Нм въртящ момент. Скоростната кутия е деветдиапазонен автомат.

Специалната версия Mercedes‑Maybach S680 е третият и заключителен проект на Mercedes-Benz и Върджила Абло.

Знаменитият в целия свят дизайнер почина миналата година. Друг негов проект е и всъдеходът Project Geländewagen.

 

КОМЕНТИРАЙ