Първо ВИДЕО на новата Mazda CX-90

  • 23.01.2023 10:05 /
  • 1542 /
  • 0
Първо ВИДЕО на новата Mazda CX-90

Mazda CX-90 е създадена от нулата и получи система с пълно задвижване на колелата със задни водещи колела и технология на окачването от Miata.

CX-90, въпреки това, че е кросоувър, се сдоби с оборудване на спортен автомобил: надлъжно монтиран редови шестцилиндров двигател и задвижване на задните колела с включващи се предни при необходимост. 

"Наложи ли не са проектираме всичко около шестцилиндровия двигател. Затова ние променихме конструкцията на трансмисията, премахнахме хидротрансформатора, върнахме всичко обратно, направихме всичко по-малко. Това освободи място за предната част на колата, за да получим по-голям ъгъл на завиване на волана и правилното окачване от гледна точка на спортен автомобил", обясни Джей Чен, мениджър на компанията, отговарящ за силовите агрегати.  

Също така кросоувърът е получил технология, която за първи път е била разработена за MX-5 Miata - Kinematic Posture Control.

Когато автомобилът влиза в завой, той полага малко спирачно усилие на външните колела, за да компенсира прекомерното завиване. 

CX-90 също притежава поразителна мощност. 3.3-литровият редови шестцилиндров вигател e-Skyactic с турбина развива 345 мощност и въртящ момент 500 Нм.

 

Премиерата на Mazda CX-90 ще се състои на 31 януари 2023 година.

 

КОМЕНТИРАЙ