Първи СНИМКИ на новия Renault Sandero - какви са промените?

  • 14.03.2023 8:49 /
  • 9162 /
  • 1
Първи СНИМКИ на новия Renault Sandero - какви са промените?

Появиха се патентни изображения на хечбека Renault Sandero с новия дизайн. При това става именно за модел на марката Renault, а не на Dacia, за което свидетелстват нишите за ромбоидната емблема, които може да бъдат забелязани на снимките, разпространени от холандското издание Autoweek.

Патентованият автомобил действително се отличава от актуалния Dacia Sandero, който преживя лек фейслифт миналата година. 

Според една от версиите, хечбекът с новия дизайн може да е предназначен, например, за Бразилия. 

В подкрепа на тази версия говори и факта, че бразилската версия на Sandero се продава под бранда на компанията майка Renault и визуално се отличава от европейската Dacia Sandero.

Хечбекът на патентовите снимки има С-образни фарове в стил  Captur, предна оптика на две нива с тънки дневни светлини, съединени с тънка хромирана лайсна. Автомобилът е с каросерия в два цвята с черен покри, релси и пластмасови престилки, което означава, най-вероятно, че на снимките е офроуд версията Stepway.

По-рано се съобщаваше, че концернът Renault ще се префокусира от руския върху бразилския пазар. В частност, французите възнамеряват да инвестират средства в разработването на приемниk на Sandero.

Парите, които ще бъдат изхарчени за локализация на модулната платформа CMF-B и трицилиндровия турбо мотор с обем 1.0 литра, а също и за разработването и производството на нов бюджетен кросоувър, който ще се позиционира межди между Kwid и Duster.

Производството му трябва да бъде организирано в рамките на мощностите на завода в Сан Жозе дус Пиняйс.  

Що се отнася до румънската Dacia, то тя в средата на 2022 година представи нов дизайн на своето лого, в частност, европейските модели на марката (освен Sandero това са Logan, Jogger и Duster) ще могат да бъдат разпознавани по емблемата, стилизирана под съединените между себе си букви "D" и "C", интегрирани в решетката на радиатора. 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Милчо
    14.03.2023 17:13
    В Индия всички автомобили на Дачия се продават като Рено.Но не знам дали се сглобяват там.