Първи официални СНИМКИ на Porsche 911 Turbo

  • 11.11.2019 8:40 /
  • 1986 /
  • 0
Първи официални СНИМКИ на Porsche 911 Turbo

Компанията Porsche публикува в Instagram първите снимки на купето и кабриолета на 911 Turbo с каросерията 992.

Все пак по-мощните версии не са разкрити изцяло: задната част на спортните коли е леко замаскирана с маскировъчна лента, липсват снимки на интериора и техническите параметри. 

От момента на дебюта на Porsche 911 осмо поколение мина почти година и автомобилният производител от Щутгарт реши да подгрее интереса на клиентите си за излизането на топ "гражданските" модификации на Turbo и Turbo S.

Три предсерийни прототипа на 992 Turbo с два вида каросерии "бяха осветени" в хода на изпитания по време на френския град Ница. До кабриолета 992 Turbo за пресслужбата на компанията позира тест пилотът на Porsche Йорг Бергмейстер.

Вероятно, външността на серийния 992 Turbo ще се различава до известна степен от прототипите: спортната кола ще получи оформена по различен начин изпускателна система, оригинални брони, спойлер, преден сплитър и дифузор. 

Също така Turbo-версиите ще се отличават от линията на Carrera с джанти със "състезателно" закрепване с една гайка и по-ефективни въглеродно-креамични спирачки с жълти апарати. 

Очаква се, че 992 във версията Turbo ще бъде снабден с 3.8-литров шестцилиндров битурбо двигател с мощност от над 600 конски сили, който ще работи в синхрон с 8-степенна роботизирана трансмисия и пълно задвижване на колелата. 

За версията Turbo S се прогнозира мощност от 650 конски сили и 800 Нм въртящ момент, но тези характеристики не са потвърдени. 

Porsche обещава да представи 992 Turbo през идната пролет.

Вероятно, в половин годината до премиерата Turbo-гамата на 992 ще бъде попълнена с други модификации: на ред е версията Targa и семейство нови 911 GTS. 

Засега Porsche 992 може да се поръча само във версията купе и кабриолет в изпълненията Carrera, Carrera S, Carrera 4 и Carrera 4S.

КОМЕНТИРАЙ