Показаха как ще изглежда интериорът на новото Volvo СНИМКИ

  • 27.10.2022 9:08 /
  • 1494 /
  • 0
Показаха как ще изглежда интериорът на новото Volvo СНИМКИ

След като през изминалата седмица видяхме отделни детайли от интериора на електрическото Volvo EX90, сега шведската компания реши да ни покаже изцяло част от вътрешността на колата и по-конкретно нейното табло.

Кадри на таблото с волана бяха споделени от компанията, заедно с информация относно неговото вдъхновение и практическа полза. 

От Volvo казват, че информацията, която ще се показва на големия екран в средата ще бъде в зависимост от това какво точно се случва около и в колата. Така например, ако просто карате, долната част на дисплея ще показва контролите за музика, ако говорите по телефона, там ще са разположени контролите за разговор. По същия начин, ако е студено, там ще се появи бутон за размразяване на стъклото и други. 

По-малък екран е разположен зад волана и там ще се показва информация свързана с шофирането, като например скоростта, насоки от навигацията, информация за пробега и други. Тези данни също ще се променят, като всичко това се следи от сензори в и извън колата, които да дават на шофьора най-точната информация, без да го разсейват. 

Дисплеят зад волана ще може да сменя и цветовете си в зависимост от това в каква степен се използват системите за автоматизирано шофиране. Компанията разкрива, че с времето системите ще включват дори и изцяло автономно шофиране.

КОМЕНТИРАЙ