Показаха офроуд автобуса ПАЗ-672, предназначен за руските посоки СНИМКИ

 • 10.03.2021 8:47 /
 • 3252 /
 • 2
Показаха офроуд автобуса ПАЗ-672, предназначен за руските посоки СНИМКИ

В Русия пътища няма, има само посоки - очеивидно, следвайки тази максима, дизайнерът Роман Прядко е поразмишлявал над това, как би могъл да изглежда известният съветски автобус ПАЗ-672, ако под него се сложи платформа с пълно задвижване на колелата. 

Запазвайки познатия външен вид, "пазикът" е получил доста по широки колеи, допълнителни фарове в предната част на покрива, големи огледала за задно виждане и офроуфд броня с вградена лебедка. 

Същият резултат, може би, би се получи при използването, например, на платформата на армейския камион ГАЗ-66. Но ние ще рискуваме да предположим, че при съединяването на каросерията на автобуса и рамата на камиона автобусът би бил доста по-висок, отколкото на рисунката. 

С една дума, вариантът е интересен, но засега е само на картинка. Все пак трябва да се признае, че концепцията е доста подходяща за Русия и, вероятно, в бъдеще нещо подобно би могло да бъде реализирано. 

Към днешен ден, ако възникне необходимост от офроуд автобус, в Русия биха прибегнали до варианти, които са доста по-прозаични и компромисни - нещо от рода на Урал Берлога.

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

 • Shrek
  10.03.2021 21:28
  От WWII и досега нямат пътища, а тези които имат са от бетонни секции и като караш се чувстваш, като в Диана Експрес или в Синият Дунав от Татово време.
 • До Шрек
  11.03.2021 18:14
  Пьтища ма долу горе кьдето има нужда - иначе долното не е автобус а вахтовка с която се ходи до мините вьв чукотка например - вьтре е топло, има маса да игоаеш карти и печка да си затоплиш кафе